HESTE TIL SALG

Klik her

Bent Olsen
Bent ved stalden
ARKIV - OKTOBER 2010

På banen igen!

Så er vores hjemmeside igen i luften efter en ufrivillig pause. Det skal jeg beklage, og det ikke så lidt. I særdeleshed over for mine hestejere, samarbejdspartnere og staldens venner. Læs mere

Stille Klampenborg exit

Vejrguderne skabte de perfekte rammer for årets sidste væddeløbsdag på Klampenborg Galopbane. Solen skinnede, og det var lunt i vejret, og modsat så ofte før sidst på sæsonen bredte der sig en stemning af vemod over, at det allerede er slut for i år.

Basnæsløbet 2010

Elusive Time og Cut Cool side om side i Basnæsløb 2010.
Foto: US Photo

Der var mest opmærksomhed om Elusive Time på årets sidste løbsdag. Både Elusive Time og Cut Cool var meldt i årets Basnæsløb. Spørgsmålet var om Elusive Time stod disctancen på 1800m med topvægt i den bløde bane. Elusive Time havde fem sejre i bagagen i lige så mange starter, men måtte her se sig henvist til en 2. plads, slået med to længder. Cut Cool leverede en super præstation på distancen, hvilket vidner om at vi her måske har med et Derbyemne at gøre næste år.


Eko Renaissance vinder Samedi Handicap over 1800m

Eko Renaissance vinder overlegent med tre længder i blød bane.
Foto: Joakim Rosenschöld.

I dagens 4. løb fulgte Eko Renaissance op på successen for to uger siden, idet han sejrede overlegent med tre længder over distancen 1800m. Hesten havde i den bløde bane fordel af jockeylæring Danny Patils vægtlettelse, og fik et perfekt løb. Fortsætter den gode udvikling for Eko Renaissance i vinterens løb kan han blive et spændende emne i den kommende 4 års sæson.

Stalden ønsker kredsen omkring Eko Renaissance tillykke, og glæder sig til at følge ham i 4-års sæsonen.

Bent Olsen på plads i Newmarket

Mandag den 25. oktober drager Bent til Newmarket, England, for at være på plads ved verdens største auktion for heste i træning. Tattersall Ltd. afholder Autumn Horses in Training Sale i dagene 25-28 oktober.

Tattersall Ltd. Autumn Horses in Traning Sale

Download katalog

Er man interesseret i at erhverve en hest, kan Bent kontaktes på mobil +45 21 66 28.

Startende heste uge - 43

Nedenfor ses en liste over staldens starterklærede heste til den kommende uge.
Baneprogrammer: Via menupunktet Links kan man under de respektive baners websites downloade banebrogrammet til den pågældende dag.

Klampenborg 30. oktober kl. 13.00

 • Prøveløb, 1100m: Saphira Street
 • 2. løb Zwickys 2års Maiden Serien, 1400m: Gold Bridge, Hongkong Blade, Artful Dawkins
 • 3. løb Basnæsløb, 1800m: Elusive Time, Cut Cool
 • 4. løb Samedi Hcp., 1800m: Eko Renaissance
 • 6. løb Kim Elsass Hcp., 1600m: Eko Tutankamon

Täby 31. oktober kl. 13.00

 • 1. løb Mischa Kahns Minneslöpning, 1600m dirt: Boxing Day

Karakorun från start till mål

Karakorun vinder legende let på dirt track på Jägersro med Jacob Johansen

Karakorun's 4. sejr ud aff otte starter. Her med Jacob Johansen.
Foto: Stefan Olsson

Overskriften er hentet fra www.galopsport.se’s omtale af dagens løb på Jägersro d. 24. okt., hvor stalden havde sendt Karakorun over Sundet. Her gjalt det 8. løb Ducati-löpning over 1000m for 2-årige heste med seks deltagere. Da Jacob Johansen gav marchordre i begyndelsen af opløbet, accellerede Karakorun til en legende let sejr med 3,5 længde foran løbets favorit.

- Karakorun er en rigtig fin hest og ser vi bort fra seneste start på Övrevoll har hun aldrig været ringere end tredje. Hun kommer givetvis til at gøre det godt næste år, trods det at 1600 meter sandsynligvis vil være hendes maximum distance, udtalte Bent Olsen efterfølgende.

Stalden ønsker et stort tillyke til hestens ejer Marc Elsborg. Siden Karakorun startede i sit første løb på Klampenborg d. 30. maj i år, har hesten indløbet henved 400.000 Dkr., foruden en stor bonuschek.

Frejdige Freja

Freja på rette kurs som vinder af Sceptre Stakes over 2200m med 1½ m til nærmeste konkurrent

Freja - vinder af Sceptre Stakes over 2200m
med 1½ m til nærmeste konkurrent.
Foto: Burt Seeger

Årets næstsidste løbsdag på Klampenborg blev endnu en god dag for stalden. Det blev således til sejr for Freja i Sceptre Stakes over 2200m, som er et af årets prestigeløb for hopper. Freja førte hele vejen med Jacob Johansen på ryggen i den bløde bane, målt til 4,9. Og kom i mål med 1½ længde foran nærmeste konkurrent. Det er hestens første velfortjente sejr ud af ni starter i år, da Freja desuden kan notere sig for 2 andenpladser, og tre tredjepladser.

I samme løb gik 4. pladsen til Tears Go By. Begge hopper er ejet af Stald Fortyfour og vi ønsker ejerne og kredsen omkring hestene et stort tillykke.

I Zwicky 2-års Maiden Serien over 1400m for danskopdrættede heste imponerede spillernes favorit Cantenac med at vinde overlegent med 5 længder foran sin staldveninde Cut Belle, som var yderligere 3 længder foran tredjehesten.

Cantenac er ejet af Lone Kaj-Nielsen og Cut Belle af K.,P. og M. Brendholdt. Stalden ønsker ejerkredsene stort tillykke og glæder sig til at følge de to heste fremover.

Spændende åring udbydes på anparter

Stald Bent Olsen har erhvervet sig lot nr. 21 / SWE00000522 på den svenske åringsauktion på Roslövsholm, Flyinge, 1. okt. 2010. Det er en brun hingst, født den 24. marts 2009.


Lot nr. 21 /SWE00000522 åring efter Jeune Homme (USA)
/ Nureyev - Alydariel e Alydar

Lot nr. 21 /SWE00000522 på vej fra Sverige til Bent Olsen og nye ejere. 

Åringen er efter Jeune Homme (USA) 1990 / Nureyev - Alydariel e Alydar, som selv sejrede fire gange som tre og fire års over distancer fra 1600-2000m og havde en indtjening på 432.175 £ (engelske pund).
Jeune Homme gik i stutteriet i 1996 og har i årenes løb produceret en lang række storsløbsvindere. Han kom til Sverige i 2007 og hans første årgang er 2-år i 2010.

Moderen Don’tlie (IRE) er efter den amerikanske hingst Lomond (USA). Hun har selv løbet placeret og er desuden mor til seks vindere ud af ni startende afkom. Her skal blot som eksempel nævnes NO EXIT, som er vinder af fire løb, placeret og har en indtjening på 587.140 SKR.

Er man interesseret i at erhverve en eller flere anparter i denne spændende åring kan der indhentes flere oplysninger hos Vivi Bresson, ligesom Bent Olsen vil være til rådighed med yderligere detaljer.

Vivi Bresson: +45 3918 1413

Bent Olsen: +45 2146 6628

Startende heste – uge 42

Nedenfor ses en liste over staldens starterklærede heste til den kommende uge.
Baneprogrammer: Via menupunktet Links kan man under de respektive baners websites downloade banebrogrammet til den pågældende dag.

23-10 Klampenborg kl. 14.00 – Sceptre Stakes Dag

 • 2. løb Sceptre Stakes, 2200m: Freja, Tears Go By
 • 3. løb Gitte og Mogens Holm Hcp, 1200m: Out The Ring
 • 4. løb Zwicky 2-Års Maiden Serien, 1400m: Cantenac, Cut Belle
 • 5. løb Pan Handicap, 1600m: Eko Tutankamon
 • 6. løb Tortue Efterårs Hcp 2010, 1800m: Dan Tucket, Hongkong Legend, Master Kid

24-10 Jägersro kl. 13.00 - Scania Sprint dag

 • 8. løb Ducati-Löpning, 1000m: Karakorun

TOPHEST SAT TIL SALG

Sejr til Volo Cat, Øvrevoll Mile Cup 2008

Volo Cat ses her Øvrevoll Mile Cup 2008

Efter fire sæsoner i stalden har ejerne bag VOLO CAT nu besluttet at sætte ham til salg. Mere information under Heste til salg

Endnu en god dag for stalden

Fredagens gode takter fra Øvrevoll fortsatte lørdag eftermiddag på Klampenborg. Det blev til to sejre, og flere fremskudte placeringer.

Dagens første sejr kom til Opening Night med Elione Chaves på ryggen i Klaus Pagh Handicap over 1200m, et klasse 2 løb. Det blev en spændende opløbskamp, og det var først tæt på målstregen, at Opening Night passerede den længe førende Emil. Løbet blev vundet efter kamp med kort hoved. Det var karrierens femte sejr, og dermed har Opening Night nu løbet 412.000 Dkr ind til sin ejer.

Opening Night (med blinkers) vinder 16. okt. 2010. Foto: Burt Seeger

Opening Night (med blinkers) vinder 16. okt. 2010.
Foto: Burt Seeger

I dagens 6. løb Knud Hansens 3-års Handicap over 1600m kunne kredsen bag Eko Renaissance for først gang betræde Vindercirklen. Det blev ligeledes en nervepirrende opløbskamp, hvor to heste fulgtes side om side ned gennem opløbet. På de sidste meter trak Eko Renaissance med jockeylærling Danny Patil dog fra til en let sejr med 1 1//2 længde til Otama Obama.

Eko Renaissance vinder 16. okt. 2010. Foto: Burt Seeger

Eko Renaissance vinder 16. okt. 2010. Foto: Burt Seeger

Dagen bød på yderligere gode placeringer i 2-års løbene. I Zwickys 2-års Maiden Serien over 1200m måtte favoritten Artful Dawkins dog se sig henvist til en 2. plads. I dagens hovedbegivenhed Vinterfavoritternes Ærespræmie over 1600 leverede Cut Cool en fin præstation, idet han sluttede som en stærk tredje. Dette vidner om, at det er en hest, der bliver spændende at følge i fremtiden.

Stalden ønsker stort tillykke til Stall Lillö, Club Renaissance Racing, Henrik Villadsen og Peter Hickey samt K., P. og M. Brendholdt.

Sejr og gode placeringer på Øvrevoll

 • Masterchef ses her på vej til løb på Klampenborg
Galopbane, april 2008. Foto Scanrace.dk

  I fredagens hovedløb – Norsk St Leger - havde stalden Boxing Day med Jacob Johansen og Freja med Manuel Santos til start. Boxing Day var på forhånd spået store vinderchancer, og var derfor også spillernes klare favorit. Begge heste fik gode løb, og det så således længe ud til, at Boxing Day ville indfri forventningerne. På de sidste meter slap kræfterne dog op i den meget bløde bane, og Boxing Day måtte se sig slået med fire længder af næstfavoritten Bank of Burden. Lille Freja klarede sig flot hjem til en fjerde plads.

  Tillykke til ejerne Lone Kaj-Nielsen og Stald Fortyfour samt kredsene omkring de to heste.

  Master Chef vandt sprintopgør

  Stalden kunne ud over de flotte placeringer i Norsk St Leger hjemføre en sejr i Coconut Johnny Eliteløp over 900m. I det hurtige opgør trak Master Chef på de sidste 100m fra til en let sejr. Jacob Johansen red vinderen.

  Stalden ønsker tillykke til Stall Cambre og kredsen omkring Master Chef.

Startende heste – uge 41

Nedenfor ses en liste over staldens starterklærede heste til den kommende uge.
Baneprogrammer: Via menupunktet Links kan man under de respektive baners websites downloade banebrogrammet til den pågældende dag.

15-10 Øvrevoll kl. 15.00

 • 2. løb Coconut Johnny Eliteløb 900m græs: Master Chef
 • 3. løb Norsk St Leger 2839m græs: Freja, Boxing Day
 • 6. løb Norsk Jockeyklubs 3-års sprint 1170m græs: Reggae Dancer
 • 8. løb Maidenløb 1600m dirt: Hongkong Dancer

16-10 Klampenborg kl. 14.00

 • 2. løb Zwicky 2-års Maidenserien 1200m: Gold Bridge, Artful Dawkins
 • 3. løb Klaus Pagh Hcp. 1200m: Smokey Storm, Opening Night
 • 5. løb Vinterfavoritternes Ærespræmie 1600m: Cut Cool
 • 6. løb Knud Hansen 3-års Hcp. 1600m: Green Surprise, Eko Renaissance
 • 7. løb Hofjuveler Hertz Ærespræmie 1660m: Totally Invincible

Suveræne Elusive Time

Elusive Time i Vinterfavoritternes Pris i Stockholm. Foto: Stefan Olsson

Elusive Time sejrer i Vinterfavoritternes Pris, Stockholm.
Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Elusive Time indfriede forventningerne som favorit i Mr. Ascot Vinterfavoritternes Pris over 1600m i Stockholm søndag d. 10. oktober. Kontoen tilskrives dermed yderligere 400.000 Skr.

Det er hestens femte sejr over lige så mange starter siden den løb første gang på Klampenborg Galopbane d. 1. august 2010. Det må siges at være helt usædvanligt.


Fem sejre på stribe for Elusive Time må siges at være helt usædvanligt

Fem sejre på stribe må siges at være helt usædvanligt.
Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Jacob Johansen fik et godt løb. Han indtog en lidt afventende position indtil der var hul igennem det samlede felt, og afsluttede to længder foran de nærmeste konkurrenter Anton og Avitus. Jacob vandt senest med Elusive Time i Norsk Kriterium søndag d. 26. sep.

Efter løbet sagde Jacob Johansen:

- en lille hest med et enormt løbshoved og et stort hjerte, som kompenserer for hans størrelse. Han løber som en gammel hest og kan rides fra alle positioner i løbet.

To sejre og tre placeringer i lørdagens løb

Outsideren Eko Tutankamon med Jacob Johansen sejrer i dagens 3. løb

Eko Tutankamon (th) med Jacob Johansen sejrer
i dagens 3. løb. Foto: Burt Seeger

Bent Olsen sendte fem heste til start i lørdagens otte løb på Klampenborg Galopbane. De fik alle penge ind på kontoen. I dagens første løb Zwicky 2-års Maidenserie besatte Hongkong Blade 2. pladsen, kort slået, mens spillernes storfavorit Cut Belle indtog en 4.plads efter et uheldigt løb.

Dagens første højdepunkt kom med 3.løb, da outsideren Eko Tutankamon sejrede i Hurricane Handing over 1300m. Den smukke efterårsdag blev afsluttet med en meget let sejr til favoritten Sixty Four i Rae Guest Maidenløb over 1500m.


Favoritten Sixty Four vinder dagens 8.løb. Foto Margit Guldborg

Favoritten Sixty Four vinder dagens 8. løb. Foto: Margit Guldborg

Tillykke til alle, især til ejerne bag 'Eko Tutankamon' Rolf og Ditte Parfalk, Sverige, og til familien Haugaard med 'Sixty Four', da de to heste nu har bestået deres ”manddomsprøve” ved at løbe maidentitlen af sig.

Startende heste – uge 40

Nedenfor ses en liste over staldens starterklærede heste til den kommende uge.
Baneprogrammer: Via menupunktet Links kan man under de respektive baners websites downloade banebrogrammet til den pågældende dag.

8-10 Øvrevoll

 • 3. løb Brave Star Eliteløp 1730m: Dan Tucket, Volo Cat

9-10 Klampenborg

 • 1. løb Zwicky 2-års Maidenserien 1500m: Cut Belle, Hongkong Blade
 • 2. løb Hugo og Jan Olsen Hcp. - amatørløb 1800m: Eko Renaissance
 • 3. løb Hurricane Hcp. 1300m: Eko Tutankamon
 • 7. løb Per Villum Hansen Hcp. 1600m: Smokey Storm, Hongkong Legend
 • 8. løb Rae Guest Maidenløb 1500m: Sixty Four

10-10 Täby – Svenskt St. Leger dag

 • 7. løb Mr Ascot Vinterfavoritternas Pris 1600m: Elusive Time
 • 8. løb Lanwades Stud Stakes(L) 1600m: Tears Go By

Bent til Årings-auktion i Stockholm

Lørdag den 9. oktober afholdes der svensk Årings-auktion på Täby Galopp. Der fremstilles 100 åringer og den første hest går i ringen kl. 13.30. der er eftersyn fredag den 8. oktober kl. 18-20 og lørdag den 9. oktober kl. 9.30-12.00.

Bent vil som sædvanlig være til stede under auktionen og vil være behjælpelig med råd og vejledning ved køb af hest.

Gunnar Olausson har set på udvalgte heste. Læs med på www.svenskgalopp.se!

Kontakt Bent på mobil: +45 2146 6628


link til Aaringsauktion 2010 Täby Galopp


Nyheder siden august 2010 kan ses under Arkiv

Til toppen