Bent Olsen, logo

HESTE TIL SALG

SE HER

Veil of Night (GB)

Veil of Night (GB)

Florence Craye (GB)

Florence Craye (GB)

Cut Belle (DEN

Cut Belle (DEN)

Bent Olsen, logo
Bent Olsen og førstejockey Jacob Johansen
Klampenborg Galopbane set fra Bent Olsens stald
Jacob Johansen, staldens førstejockey på Silvershine
Bent Olsens stald

arkiv januar februar 2012

Staldvinduet fortæller om staldens aktiviteter og nyheder. I sæsonen informerer vi om kommende startere og nævneværdige præstationer.

Dejlig aften for stalden

Bent Olsen hædres som champion 2011 på Klampenborg Galopbane

Det lå i luften, at to af årets championater ved Klampenborg Award 2011 kunne gå til Bent og til Lea som henholdsvis Årets champion træner 2011 og som Årets champion amatørrytter 2011. Og sådan blev det.

Under festlige rammer blev Bent og Lea hyldet, ikke mindst af en talstærk repræsentation fra staldens hesteejere og personale, som bærer en stor del af æren for at Bent igen er Champion på Klampenborg.

Lea fik ni ridt på Klampenborg. De resulterede i to sejre, én andenplads og tre tredjepladser, mens Bents samlede starter på hjemmebanen kom op på 201. De udløste 25 sejre, 29 andenpladser og 30 tredjepladser. Samlet indtjente stalden 1.723.250 kr på Klampenborg.

Vi ønsker samtidig tillykke til øvrige prisvindere under Klampenborg Awards 2011. Og ser frem til igen at slippe hestekræfterne løs, når sæson 2012 går i gang 14. april.


Lea Olsen, Årets amatørrytter, Klampenborg Galopbane 2011

Lea, Champion Amatørrytter 2011 på Klampenborg. Foto: US Photo / Burt Seeger

Klampenborg Awardfest lørdag den 28. januar

Klampenborg Awardfest lørdag 28. januar 2012. Foto: Burt Seeger. 
	title=

Lørdag den 28. januar 2012 kl. 18.00 afholder Klampenborg Galopselskab den årlige Awardfest. Det bliver festen hvor 2011’s to- og firbenede stjerner skal fejres. Arrangementet foregår i Paddock Restauranten og prisen for deltagelse er 450,- kr.

Der skal betales ved tilmelding til Gitte Laugesen på telefon 39 96 02 13 eller på mail: admin@galopbane.dk. Beløbet kan indsættes på Giro 310-9070 (husk at anføre navn) eller på HesteEjerKonto.

Tilmeldingsfristen er tirsdag 24. Januar.

Udover igen at have hjemtaget trænerchampionatet har vi den glæde, at Lea endnu engang var amatørchampion på Klampenborg. Dertil kommer, at Lone Kaj-Nielsen endnu engang var blandt de mest vindende ejere med en 2. plads. Der var ligeledes en 2. plads til Jacob Johansen i jockeychampionatet, og endelig red lærling Marcos Robaldo en 4. plads hjem. Dertil kommer, at stalden naturligvis er stolt over endnu engang at være nomineret med heste i flere kategorier:

Årets 3-Årige Hest 2011

Dingle View (IRE) nomineret som Årets 3-årig

Dingle View vandt suverænt sin eneste start på dansk grund i 2011.

DINGLE VIEW (IRE)

 • Brun hoppe v. Mujadil - Livius Lady (Titus Livius)
 • Ejer: Stall Cambre - Træner: Bent Olsen - Opdrætter: Robert Berns
 • Vinder af 5 løb i Danmark, Norge og Sverige, heriblandt Norsk 1000 Guineas, Norsk Jockeyklubs 3-års Sprint og Dansk 1000 Guineas Trial. Derudover placeret 2. i Klaveness Minneløp (L) på Øvrevoll, Täby Open Sprint Championship (L), samt tredje i Rosengårdlöpning.

Årets Handicapper 2011

Master Kid (DEN) nomineret som Årets 3-årig på Klampenborg

Master Kid vandt både Tattersalls Grand Cup og Goffs Jubilee Stayer.

MASTER KID (DEN)

 • Brun hingst 2005 v. Academy Award - Stolga (Baillamont)
 • Ejer: Lone Kaj-Nielsen - Træner: Bent Olsen - Opdrætter: Stutteri Hjortebo
 • Vinder af 2 løb, heriblandt Tattersalls Grand Cup og Goffs Jubilee Stayer.

Kilde til info om nominerede heste: Galopsport.dk

Hestesportens Galla 2011

Hestesportens Galla 2011 blev fejret lørdag d. 7. januar 2012, og stalden var glad for at modtage to hædersbeviser. Bent blev igen Årets træner, og Lea modtog prisen som Årets amatørrytter.


Bent Olsen modtager sejrskys. Foto: Ole Hindby

Bent modtager sejrskys. Foto: Ole Hindby

Journalist Hanna Milling fra Trav og Galop.dk har dækket begivenheden, hvorfra vi citerer:

  Bent Olsen blev igen årets træner

 • På Hestesportens Galla i Nyborg lørdag aften blev galoptræner Bent Olsen fra Klampenborg hædret som årets danske galoptræner.
 • Hæderen kom ikke som nogen overraskelse, da Bent Olsen er landets mest vindende træner, og alligevel var mange fra hans stald - heriblandt en del hesteejere - mødt op for at hylde ham. Men Bent Olsen selv var ikke tilfreds med sæsonen:
 • »Alle i stalden har måttet slide meget hårdt i år for at nå resultater. Der har været for mange andenpladser og diskvalifikationer. Men jeg kæmper altid for hver eneste titel, der findes,« slog Bent Olsen fast.
 • Hans heste vandt 2.227.950 kroner i Danmark, og hertil skal der lægges minimum 1,5 million fra Norge og Sverige. Klassiske sejre blev det i Dansk 2000 Guineas med Cantenac samt med Dingle View i Norsk 1000 Guineas. Det var alt rigeligt til at sikre Bent Olsen fra Klampenborg landschampionatet igen i år.

  Lea Olsen er 'Årets amatørrytter'

Lea Olsen efter sejren med Reggae Dancer med sin far, træner Bent Olsen. Foto: Ole Hindby.

Lea Olsen - Årets Amatørrytter 2011, her efter sejr med Reggae Dancer. Foto: Ole Hindby

 • På Hestesportens Galla i Nyborg lørdag blev amatørrytter Lea Olsen fra Højbjerg ved Aarhus hædret som årets danske amatørrytter inden for galopsporten.
 • Trods sin unge alder er der fuld fart på Lea Olsen. For syvende gang vandt hun i 2011 landschampionat som amatørrytter i helt suveræn stil. Ti sejre, ti andenpladsen og ti tredjepladser i 57 ridt blev det til, og det var dobbelt så mange sejre som nummer to på listen.
 • »Jeg havde en rigtig god dag på DM-dagen i Aarhus, hvor jeg vandt de to store løb og sikrede mig championatet,« fortalte Lea Olsen om årets bedste oplevelse. Hun er for øvrigt netop blevet uddannet som cand. scient.pol.
 • 25-årige Lea Olsen har næsten altid redet løb. Hun fik sin første pony som seksårig. Da hun blev ældre, fik hun større væddeløbsponyer. Det blev til mange ponyløb i trav, galop og monté (ridetrav).
 • Som 13-årig begyndte hun så småt at ride på de store heste, og allerede året efter red hun sine første to løb på Jydsk Væddeløbsbane, oven i købet mod de professionelle ryttere.
 • Hun har da heller ikke sporten fra fremmede, da hun er datter af galoptræner Bent Olsen, der for øvrigt ved samme lejlighed blev hyldet som landschampion blandt trænerne.

Tekst- og billedreportage fra Hestesportens Galla 2011

Hestesportens Galla lørdag 7. januar 2012

Igen i år kan vi glæde os over flere nomineringer blandt Årets navne, og ser med spænding frem til lørdagens festarrangement på Nyborg Strand Hotel.

'Firmaet Bent Olsen' er nomineret inden for følgende kategorier, citeret efter pressemeddelelse fra Hestesportens Medier :

ÅRETS TOÅRING:

 • RELEASETHECRACKEN

 • Releasethecracken Hesten, der er irskfødt, blev importeret til Danmark i foråret og nåede i sin første sæson at levere flotte præstationer på mange baner i Skandinavien. Ud over en sejr i Klampenborg vandt Releasethecracken også både Toåringernes Stayerprøve og Den Jydske Vinterfavorit i Århus. Releasethecracken var desuden først i mål i Ålborgs Toårsmesterskab, men hesten blev deklasseret på grund af trængning. Derudover fik hesten også placeringer i toårsløb i Stockholm. Hesten ejes af Marc Elsborg i Charlottenlund og trænes af Bent Olsen i Klampenborg

ÅRETS TREÅRING:

 • CANTENAC

 • Cantenac CANTENAC: Lone Kaj-Nielsens hingst startede sæsonen med brask og bram og vandt sine to første løb inklusiv det første af årets fem klassiske løb, Dansk 2000 Guineas. På baggrund af sine flotte præstationer cantrede Cantenac til start i Dansk Derby som favorit, men de 2400 meter var ikke hestens favoritdistance, og Cantenac måtte nøjes med tredjepladsen. Tilbage på en noget kortere distance sluttede Cantenac sæsonen med en fin tredjeplads i Breeders’ Prize Classic i Oslo. Hesten trænes af Bent Olsen i Klampenborg.

 • Dingle View

 • Dingle View (IRE) DINGLE VIEW blev forud for sæsonen importeret til Danmark fra England af svenske Stall Cambre for et betragteligt beløb og hoppen skuffede ikke. I sin første start på Klampenborg vandt Dingle View Mowerinaløbs Trial, og siden blev det til yderligere fire flotte sejre i store løb i Sverige og Norge herunder i Norsk 1000 Guineas. Hoppen imponerede desuden med en flot andenplads i Sveriges største sprinterløb Täby Open Sprint Championship (L). Med et handicaptal på 91 er Dingle View den højest handicappede treåring i Danmark. Hoppen trænes af Bent Olsen i Klampenborg.

ÅRETS JOCKEY:

 • Jacob Johansen

 • Jockey Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson JACOB JOHANSEN: 20 sejre i 2011 gav Jacob Johansen en pæn tredjeplads, og ligesom sidste år var der ingen tvivl om, hvilken jockey der red flest penge ind til sine ejere: 1.610.700 kroner blev det til inklusiv en flot klassisk sejr på ryggen af Cantenac. Jacob Johansen kan desuden glæde sig over, at han lige nu har meget store chancer for at blive skandinavisk jockeychampion i 2011.

ÅRETS TRÆNER:

 • Bent Olsen

 • Bent Olsen, træner, Klampenborg GalopbaneBENT OLSEN: 245 starter i Danmark 2011 var én mere end i 2010, men alt rigeligt til at sikre Bent Olsen fra Klampenborg landschampionatet igen i år. 2.227.950 kroner er der løbet ind i Danmark, og hertil skal der lægges minimum 1,5 million fra Norge og Sverige. Klassiske sejre blev det i Dansk 2000 Guineas med Cantenac samt med Dingle View i Norsk 1000 Guineas.

ÅRETS AMATØRRYTTER:

 • Lea Olsen

 • Amatørrytter Lea Olsen LEA OLSEN: fra Aarhus vandt i 2011 helt suverænt sit syvende landschampionat. Ti sejre, ti andenpladser og ti tredjepladser i 57 ridt blev det til – imponerende!

Kriterier for nomineringen

HESTE: For at blive nomineret skal hestene have givet det danske publikum store oplevelser på de fire danske baner. For dansktrænede heste lægges primært vægt på hestenes præstationer på danske baner og i mindre grad på præstationer i udlandet. For udenlandsktrænede heste er det alene præstationer i Danmark, som tillægges betydning.

PERSONER: Nomineringen foretages på baggrund af statistikkerne inden for de enkelte kategorier.

Dagsrytmen ok trods vintervejret

Opdateret 14. feb. 2012

Skulle nogle af vores læsere tro, at vi er gået i vinterhi på grund af vintervejret, er det ikke tilfældet. Dagene forløber planmæssigt med træning, og planlægningen af den kommende sæson er i fuld gang. Årets første store anmeldelsesdag er mandag den 20. februar.

2011 Championater i Århus

Championatfest i Århus, afholdt februar 2012

Selvom Bent står i baggrunden, er han ikke til at komme udenom, når galloptrænerchampionatet uddeles på JVB. Foto: Niels Jørgensen

Ved overrækkelsen af championatstitlen var Bent som så ofte før i sit filosofiske hjørne, og sagde bl.a.: Med så mange alvorlige ting, der præger hverdagen, skal vi glæde os over det som lykkes, og fejre det.

Bent vandt sit ottende trænerchampionat på stribe, som ifølge JVB's hjemmeside er nummer 14 i alt på banen.

Stalden kunne desuden glæde sig over at Lea også blev hædret som 2011 profil. I det efterfølgende interview udtalte Lea at: Som amatør er det vildt at vinde Marselisborg Handicap og Moesgård Handicap på samme dag. Det var stort.

HESTE FØDT 2010

Præsentation af heste født 2010, Bent Olsen, Klampenborg

De små ’hestebabyer’, Årgang 2010, er nu synlige på hjemmesiden. Hver især har fået sin egen præsentationsside. Desværre mangler fotos af enkelte heste. Det vil vi snarest råde bod på.

Opdatering til webmaster

Hesteejere er velkomne til at skrive til os for eventuelle fejl og mangler - også gerne sende os et andet billede end det valgte, om man foretrækker det. Skriv til: ok@styles-ok.dk.

Tidligere nyheder kan ses under Arkiv