Bent Olsen, logo

Bent Olsen og førstejockey Jacob Johansen
Klampenborg Galopbane set fra Bent Olsens stald
Jacob Johansen, staldens førstejockey på Silvershine
Bent Olsens stald

Arkiv maj 2013

Staldvinduet fortæller om staldens aktiviteter og nyheder. I sæsonen informerer vi om kommende startere og nævneværdige præstationer.

Startende heste uge 22

Publ. 27. maj 2013

Täby, onsdag den 29/5 kl. 12.00

 • 6. løb: Prinsen-Löpning, 1150m: Dingle View

Århus, lørdag den 1/6 kl. 14.00 Jydsk Derby Dag

 • 3. løb: Rasmus Olsens Consolation, 2000m: High Heeled Honey, Rockyto
 • 4. løb: Tattersalls Champion Stakes, 2100m: Gallant File, Smokey Storm, Verglacial
 • 5. løb: Stormagasin Sallings Petit Prix, 1550m: Palagirl, Special Blue
 • 8. løb: Tuborg Jydsk derby, 2200m: Go On Direction, Prince Field, Smartinblack

Download baneprogrammer: Via Links - genvej til galopsporten i Skandinavien.

Startende heste uge 21

Klampenborg, lørdag den 25/5 kl. 14.00

 • Prøveløb, 1100m: Ametyst, Clay Paky, Playboy Prince
 • 1. løb: Beierholm 3-års Maidenserien, 1600m: Samedi
 • 3. løb: The Shamrock Inn Hcp., 1300m: Master Chef, Verglacial
 • 4. løb: The Fly Aer Lingus Hcp., 1200m: Florence Craye
 • 6. løb: IkeyVet 3-års Maidenserien, 2200m: Call Of Duty
 • 7. løb: The Irish Rover Breeders Cup Trial, 1800m: Don’t Lose, Solo

Download baneprogrammer: Via Links - genvej til galopsporten i Skandinavien.

Weekend topper med klassisk sejr

Publ. 20. maj 2013

Holdet bag Falconet: hesteejer Lone Kaj Nielsen (yderst t.h.), opdrættere Jette og 
Søren Hjorth Jensen, Stutteri Hjortebo (yderst t.v) og makkerparret Jacob og Bent i midten med 2000 Guineas 
vinderen Falconet. Foto Burt Seeger

Holdet bag Falconet: hesteejer Lone Kaj Nielsen (yderst t.h.), opdrættere Jette og Søren Hjorth Jensen, Stutteri Hjortebo (yderst t.v) og makkerparret Jacob og Bent i midten med 2000 Guineas vinderen Falconet. Foto: Burt Seeger

Falconet, ejet af Lone Kaj-Nielsen, opdrættet af Stutteri Hjortebo, dryssede stjernestøv over stalden med klassisk sejr i Dansk 2000 Guineas søndag den 19. maj på Klampenborg Galopane. En weekend, der bød på tre besøg i vindercirklen og flere gode resultater. Prince Field sejrede i Århus lørdag, og Cantenac afsluttede søndagens løb på Klampenborg med et brav af en sejr. Go On Direction står til en andenplads i Derbytesten, såfremt førstehesten diskvalificeres for ikke at være tilmeldt korrekt. Sagen forventes afgjort senest tirsdag den 21. maj. Rockyto, der choksejrede 27. april, gjorde også et fint indtryk i Derbytesten.

Falconet i Dansk 2000 Guineas – 1600m

Jacob Johansen red Falconet frem til sejr med overblik og kløgt. Foto Burt Seeger

Jacob Johansen red Falconet frem til sejr med overblik og kløgt. Foto: Burt Seeger

Falconet var forhåndsfavorit med det ene minus, at det var hestens første start i år. Feltets øvrige otte deltagere var alle med 2013-løb i kroppen. Førstejockey Jacob Johansen red med overblik og kløgt. Indtil godt efter opløbssvinget var Falconet én blandt mange, men derefter forvandlede rytter og hest sig til en tornado, kun for sejrssikkert at komme først over målstregen med 3 længder. For sejren indkasserer Falconet 125.000 danske kroner, og er dermed oppe på 345.000 kr i 4 starter. Falconet er efter Falco / Seattles Wood, og tilmeldt Dansk Derby 2013 30. juni.

En klassisk sejr har stjernedrys over sig, og vi er selvsagt umådelige stolte over at indskrive Falconet i den fornemme protokol over vindere af Dansk 2000 Guineas.

Cantenac i Brogaarden Handicap – 1800m, klasse 2

5-årige Cantenac (t.h.), redet af Jacob Johansen, var løbets favorit, og viste imponerende styrke på 
en regnvåd bane, hvilket hingsten ikke syntes bedst om. Foto Burt Seeger

5-årige Cantenac (t.h.), redet af Jacob Johansen, var løbets favorit, og viste imponerende styrke på en regnvåd bane, hvilket hingsten ikke syntes bedst om. Foto: Burt Seeger

Cantenac steg 2 kilo i formtal til 87 efter søndagens sejr i dagens sidste løb på Klampenborg. Det tilbageblevne publikum, der ikke lod sig genere af søndagens vedvarende regn, fik en stor oplevelse. 10 heste kæmpede om førstepladsen. Cantenac og Jacob Johansen syntes ikke at have travlt. Ved opløbssvinget var feltet delvis samlet med Cantenac i en position, der tog sig indeklemt ud. Jacob søgte ud i yderbanen, for derefter at forvandle vinderen til en raket. Cantenac har opnået 6 sejre, og har opnået en samlet præmiesum på 750.000 danske kroner.

Prince Field i Ann-Charlotte Nielsens 30-Års Fødselsdagløb – 2000m

Prince Field (IRE) er i Århus for at teste banen til Jyllandsløbet, og vandt sikkert med jockeylærling Marcos Robaldo. Foto: printscreen fra Danske Spil

Prince Field (IRE) var i Århus for at teste banen til Jyllandsløbet, og vandt sikkert med jockeylærling Marcos Robaldo. Foto: printscreen, Danske Spil

.

3-årige Prince Field (IRE), ejet af svenske Stall Cambre, var ude i sit første løb i 2013 på Jydsk Væddeløbsbane, Århus. I det lille felt på fire deltagere slog Prince Field favoritten. Formålet med løbet var at gøre Prince Field klar til Tuborg Jyllandsløbet, som rides 1. juni. Efter lørdagens resultat, vil hingsten være blandt favoritterne.

Tillykke
 • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
 • Falconet: Lone Kaj-Nielsen og Stutteri Hjortebo
 • Cantenac: Lone Kaj-Nielsen og A. Elsass og M Hjorth Jensen
 • Prince Field: Stall Cambre og A. V. Bloodstock

Nyt Falco-afkom til stalden

Publ. 14. maj 2013

Hesteejer Lone Kaj-Nielsen har i maj købt en 2-årig hoppe efter Falco (USA) på auktionshuset Arqanas Breeze Up Sale på Saint Cloud, Paris. Pris 28.000 euro.

Hoppens familiebaggrund afspejler et mønster af storløbsvindere. Stalden ser frem til at få den unavngivne hoppe hjem fra Frankrig. Se Falco datteren breeze

Startende heste uge 20

Publ. 13. maj 2013. Opdateret 14. maj

Øvrevoll, fredag den 17/5 kl. 16.00 Nationaldag

 • 7. løb: Øvrevoll Mile Cup, 1600m: Mr Fong
 • 8. løb: Blomsterprinsessenes 3- årsløb, 1600m: Rated

Århus, lørdag den 18/5 kl. 14.00

 • 3. løb: Ann-Charlotte Nielsens 30-Års Fødselsdagsløb, 2000m: Prince Field
 • 4. løb: Fabinho Handicap, 2000m: Borderline
 • 5. løb: Tamarind Hill Handicap, 1550m: Opening Day
 • 7. løb: Grand Cup, 2100m: Ale Alejandro, Gallant File
 • 9. løb: Be My Conscience Løb, 1550m: High Heeled Honey

Klampenborg, søndag den 19/5 kl. 12.00 Dobbelt klassisk dag

 • Prøveløb, 1100m: Clay Paky, Midsummer Night, Prinsessen
 • 3. løb: Seeland Hcp., 1600m: Hanna
 • 4. løb: Mowerina, 1600m: Grey Goose
 • 6. løb: Dansk 2000 Guineas, 1600m: Exquest, Fair Quest, Falconet
 • 8. løb: Derby Testen, 2200m: Go On Direction, Rockyto
 • 10. løb: Brogaarden Hcp. 2, 1800m: Cantenac, Smokey Storm

Download baneprogrammer: Via Links - genvej til galopsporten i Skandinavien.

Sejr til favoritten Liber

Publ. 12. maj

Topsprinteren Liber (GB) med Jacob Johansen vinder et Klasse 1 løb på 1600m på Jägersro Galopp. Foto Stefan Olsson / Svensk Galopp

Topsprinteren Liber (GB) med Jacob Johansen vinder et Klasse 1 løb på 1600m på Jägersro Galopp. Foto Stefan Olsson / Svensk Galopp

Liber (GB) var storfavorit i 2000 Shillings over 1600m på Jägersro Galopp søndag den 12. maj – et Klasse 1 løb. Liber kom i mål med halvanden længdes føring efter et jævnbyrdigt forløb med et velsamlet felt på kun fem topheste. Jockey Jacob Johansen lå placeret som anden - langt ind på opløbsstrækningen, kun for til sidst ubesværet at gå frem til føring. Liber bar topvægt, og det var hingstens første møde med grus / dirt. Præstationen udløste 55.000 svenske kroner. Samlet er Liber noteret for 5 sejre, 2 andenpladser og 1 tredjeplads i 12 løb.

Med dagens sejr har Liber bevist, at han står distancen 1600m. Dermed synes vejen lettet for en af de næste store opgaver – 2000 Guineas på Øvrevoll 8. juni. Libers længste distance hidtil var 1400m.

Tillykke
 • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
 • Stall Cambre og Redmyre Bloodstock Ltd.Sejr til Lea med Borderline

Publ. 11. maj 2013

Lea Olsen sejrer med sin egen Borderline. Foto Jytte Frandsen

Lea Olsen sejrer på sin egen Borderline. Foto: Jytte Frandsen

De store smil var fremme, da det stod klart, at Lea sejrede med sin og kæresten Mads Hjortsballes egen hest Borderline på Royal Canin Arena den 10. maj – årets første galopløb i Odense. Broderen Rasmus, tidligere eneejer af Borderline, var på pletten. Det var Lea’s anden ridt på egen ’ejendom’. Første gang var i Århus 26. april i år med en tredjeplads. Sejren gav 10.000 kr.

Tilskuere og fans af Borderline i Jupiter Newcomerløbet på 1800m fik en flot oplevelse. Lea lagde stærkt ud, og lå i klar føring, ofte med mere end en længde – næsten frem til målstregen, hvor feltets favorit kom faretruende nær. Heldigvis slog Borderline til, og vandt med hoved.

Tillykke
 • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
 • Rasmus, Lea Olsen, Mads Hjortsballe og opdrætter Berner OlsenPalagirl overraskede

Publ. 10. maj.

Stalden deltog i seks løb på Kr. Himmelfartsdag. Det blev Palagirl (IRE), som løb med overskriften som vinder af Mowerina Trial. Blandt placeringerne gik to vigtige andenpladser til Fairquest - 2000 Guineas Trial, og Call Of DutyiKeyVet Maidenløb over 1800m. Vigtige resultater, fordi begge er meldt i Dansk Derby 2013. Fairquest fik efterfølgende tildelt et formtal på 76, og Call Of Duty skal ud i nyt løb for at bevise, at han er så god, som løbsresultatet lagde op til.

Palagirl hægter konkurrenterne af én efter én i Mowerina testen

Palagirl hægter konkurrenterne af én efter én i Mowerina testen. Foto: Burt Seeger.

I Totalisatoren var der ikke store forventninger til Palagirl, trods det at hoppen som 2-årig vandt i sin tredje start, og er af fin afstamning efter Holy Roman Emperor (IRE) og Palacoona (FR).

I Mowerina testen kom Palagirl godt fra start med jockeylærling Marcos Robaldo. Undervejs gav de publikum et sindsoprivende væddeløb. Nok var Palagirl med fremme hele tiden, men ved opløbssvinget samlede feltet sig, og intet var afgjort. Derefter blev den ene hest efter den anden hægtet af, og Marcos kunne på de sidste hundrede meter have tilladt at se sig tilbage, for da var løbets vinder over alle bjerge, og kom i hus med en sejr på fire længder.

Stein Modahl rejste ikke forgæves fra Oslo til Klampenborg

Stein Modahl rejste ikke forgæves fra Stavanger til Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Tillykke
 • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
 • Palagirl: Indseth Investment Ab v/ Stein Modahl og P. SyndicateBent Olsen på Breeze Up Sale i Frankrig

Publ. 8. maj

Bents blik er ikke kun rettet mod England og Irland, når det gælder auktioner for løbsklare importer. I dagene 10. – 11. maj 2013 er der Breeze Up Sale i Saint Cloud, Frankrig, hvortil Bent er inviteret.

Interesserede kan se kataloget via auktionshusets hjemmeside Arqana.

Boxing Day har afsluttet sin væddeløbskarriere

Boxing Day ses her som vinder af Jydsk Derby. Foto: Ole Hindby

Boxing Day ses her som vinder af Jydsk Derby. Foto: Ole Hindby.

Lone Kaj Nielsens tophest Boxing Day har løbet sit sidste væddeløb, og stalden har mistet en af de bedste ældre heste i vores varetægt. Han har været en fantastisk væddeløbshest for stalden, hvor det helt store højdepunkt var hans knusende overlegne sejr i Jysk Derby tilbage i 2010. Et løb der har stor betydning for ejer Lone Kaj Nielsen og stalden.

Boxing Day har repræsenteret stalden i storløb i hele Skandinavien de sidste 3 sæsoner. Han har gang på gang vist, at have kapacitet til at være med den absolutte elite i Skandinavien. Han var bl.a. placeret i Marit Sveass Mindeløb gr. 3 i Oslo, Skandinavien Open gr. 3 i Klampenborg, Pokalløbet (L) i Klampenborg. Derudover vandt han ligeledes Klampenborg Classic og 3. års serien i Århus.

I hans bare 29 starter tjente han 600.000 kr. og nåede på hans bedste dage et handicap på 90.

Vi har haft fornøjelsen af at træne Boxing Day siden efteråret 2009, og han vil blive meget savnet i stalden.

Startende heste uge 19

Opdateret 10. maj 2013

Jägersro, tirsdag den 7/5 kl. 18.00 Prams Memorial Dag

 • 3. løb: IKC Open Mile, 1600m: Smartinblack
 • 4. løb: Lanwades Stud Jägersro Sprint (L), 1200m: Dingle View
 • 5. løb: IKC Racing Trophy, 1200m: Master Chef
 • 6. løb: IKC Pension Hcp., 1730m: Mr Fong
 • 8. løb: IKC Fonder Pramms Memorial (GR 3), 1730m: East Meets West, Nova Valorem

Täby, onsdag den 8/5 kl. 12.00

 • 1. løb: Philip Treårslöpning, 1200m: Rated

Klampenborg, torsdag den 9/5 kl. 12.30

 • Prøveløb: Samedi, Tanqueray
 • 2. løb: iKeyVet 3-Års Maidenserien, 1400m: Grey Goose, Special Blue
 • 3. løb: Mowerina Trial, 1600m: Easy Life, High Heeled Honey, Palagirl
 • 4. løb: Hk Enterprise Handicap, 1600m: Ale Alejandro, Solo
 • 5. løb: Seeland Dansk 2000 Guineas Trial, 1600m: Exquest, Fair Quest
 • 6. løb: iKeyVet 3-Års Maidenserien, 1800m: Call Of Duty
 • 7. løb: Kristi Himmelfarts Pokalen, 2200m: Freja

Jägersro, søndag den 12/5 kl. 12.45

 • 1. løb: 2000 Shillings, 1600m: Liber

Download baneprogrammer: Via Links - genvej til galopsporten i Skandinavien.

Tidligere nyheder kan ses under Arkiv