Bent Olsen, logo

Bent Olsen og førstejockey Jacob Johansen
Klampenborg Galopbane set fra Bent Olsens stald
Jacob Johansen, staldens førstejockey på Silvershine
Bent Olsens stald

arkiv - november 2016

STALDVINDUET fortæller om staldens aktiviteter og nyheder. I sæsonen informerer vi om kommende startere og nævneværdige præstationer.

Den Jydske Vinterfavorit til Desert Eagle

Publ. 28-11-2016

Desert Eagle ses her som vinder af den Jydske Vinterfavorit, 2016, redet af jockey Nelson De Souza. Foto Ole Hindby

Desert Eagle ses her som vinder af den Jydske Vinterfavorit, 2016, redet af jockey Nelson De Souza. Foto: Ole Hindby

Karakorun’s førstefødte 2-årige Desert Eagle, ejet af Marc Elsborg, afslutter galopsæsonen i Danmark med en flot sejr i Den Jydske Vinterfavorit over 1550m på Jydsk Væddeløbsbane, Aarhus, søndag den 27. nov. Otte heste deltog i løbet. Førstepladsen udløste 38.500 kr i præmiesum.

Desert Eagle debuterede på Grundlovsdag 2016 og aflagde sin maidentitel tre måneder senere på Klampenborg Galopbane. Undervejs har hesten gjort det godt uden helt at leve op til forventningerne som søn af hæderkronede Karakorun (GB) og Eishin Dunkirk (USA). Det kan komme i 2017.

Dagens præstation på Jydsk Væddeløbsbane understreger hestens kapacitet. Desert Eagle vandt med en længde. Hesten lå i front fra start til mål og tog kampen op ved ethvert angreb, hvoraf der var flere undervejs. Jockey Nelson De Souza fra Brasilien red hesten for første gang, og skal roses for et veldisponeret løb.

Laila Jeppesen modtager Desert Eagle med jockey Nelson De Souza efter hestens sejr i Den Jydske Vinterfarvorit, Aarhus 2016. Foto Ole Hindby

Laila Jeppesen modtager Desert Eagle med jockey Nelson De Souza efter hestens sejr i Den Jydske Vinterfarvorit, Aarhus 2016. Foto: Ole Hindby

Trænerchampionatet gik til Bent Olsen

Med Desert Eagles sejr i 1. løb overtog Bent Olsen igen trænerchampionatet på Jydsk Væddeløbsbane efter hård konkurrence med trænerkollega Marc Stott, som i flere sæsoner har været indehaver af den prestigefyldte titel.

Tillykke
  • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
  • Marc Elsborg og Marc Elsborg


Startende heste uge 48

Publ. 23-11-2016

Jydsk Væddeløbsbane, Aarhus, søndag den 27/11 kl. 13.15
løb løbstitel distance start hest
12 Den Jydske Vinterfavorit 1550m 17.08 Desert Eagle
14 Aarhus Store Hcp. 2000m 17.52 King Charles, Lord Of Dublin
15 Saint-Cloud Handicap 1550m 18.14 Naka Jolokia

Link til Baneprogram

Kåring af Årets bedste - Championatfest

Publ. 09-11-2016

Bent Olsens stald er nomineret med følgende heste ved årets championatfest på Klampenborg Galopbane fredag den 11. nov. kl. 18.30. Øvrige nominerede - Facebook

Årets 2-åring

Mont Rose
MONT ROSE

Årets 3-åring

All Or Nothing (SWE) Elektra Art, kandidat til Årets 3-åring på Klampenborg Galopbane
ALL OR NOTHING (SWE) ELEKTRA ART (IRE)

Årets ældre hest
Brownie (FR) falconet (fr)
BROWNIE (FR)) FALCONET

Årets handicapper
Call Of Duty Exquest
CALL OF DUTY EXQUEST

Startende heste uge 45

Publ. 08-11-2016. Opdateret 09-11 med Aarhus

Jägersro, søndag den 13/11 kl. 13.55.
løb løbstitel distance start hest
4 Götalandlöpning 1200m 15.08 Desert Eagle

Aarhus, søndag den 13/11 kl. 13.15
løb løbstitel distance start hest
14 Aarhus Store Hcp. 2000m 17.47 King Charles, Lord Of Dublin
15 Saint-Cloud Hcp. 1550m 18.09 Naga Jolokia

Højspændt finaledag på hjemmebanen

Publ. 07-11-2016

Bent Olsen forsvarede sit trænerchampionat på
	Klampenborg Galopbane 2016, og ses her i vindercirklen kort tid efter championatet faldt på plads, godt hjulpet af Call Of Duty's sejr og Jubilance's tredjeplads. 
 Fra venstre Ole Henrik Sørensen, Kirsten Merete Juncher, jockey Elione Chaves, Bent Olsen og Torsten Pehrsson. Call Of Duty's 'plejemor' Charlotte Berland Larsen står desværre gemt bag hestens hoved. Foto Burt Seeger.

Bent Olsen forsvarede sit trænerchampionat på Klampenborg Galopbane 2016, og ses her i vindercirklen kort tid efter championatet faldt på plads, godt hjulpet på vej af Call Of Duty's sejr og Jubilance's tredjeplads.
Foto Burt Seeger.

Spændingen om trænerchampionatet på Klampenborg var i fokus forud for årets sidste løbsdag søndag den 6. november. Spændingen fik et ekstra nøk opad med vejrguderne, som spillede hasard med alle interessenter, da der ugen igennem var faldet store regnmængder.

Inden første løb gik i gang, var der hektisk aktivitet bag kulisserne. Ville løbene blive gennemført? Heldigvis var det tilfældet, og på trods af et nederdrægtigt vejr med småregn og få varmegrader, blev dagen afviklet uden synlige uheld. Dagens sidste og farligste løb over 2400m var afkortet til 1800m, og kom i gang med en times forsinkelse.

Spændingen om championatet blev fastholdt til sidste løb gik i gang. Derefter kunne stalden juble, da det stod klart, at Bent Olsen havde genvundet trænerchampionatet, takket være en første- og en tredjeplads til henholdsvis Call Of Duty og Jubilance, godt hjulpet på vej i de øvrige opgør med sejr til Valde, og fine placeringer, heriblandt en andenplads til De Fem Stjerner i 2-åringernes prestigeløb - Basnæsløb over 1800m, og en flot andenplads til Exquest i Holte Frugt Sprint Finale over 1200m.

Sejr til Valde skabte ro

Valde nærmest kameraet aflagde sin maidentitel i sit tredje forsøg. Foto Burt Seeger

Valde nærmest kameraet aflagde sin maidentitel i sit tredje forsøg. Foto Burt Seeger.

2-årige Valde, ejet af Marianne Pedersen og Peter Kristensen, sejrede i første løb med jockey Marcos Robaldo, og med sine 25.000 kr i førstepræmie var der skabt ekstra grobund for optimisme omkring championatet.

Valde var ikke blandt favoritterne i Glaesner Company 2YO Series med 11 deltagere. Forinden havde hesten dog vist lovende takter i Produce Stakes lørdag den 22. oktober.

Efter en god start lå Valde som fjerde, femte frem til opløbet. Ind på den lige strækning var den kommende vinder med helt fremme, og Valde havde til sidst bedst fart på, og skar mållinjen med hals.

Løbet blev godt disponeret af jockey Marcos Robaldo, og Valde viste gennem opløbet stærk kampvilje, hvor hesten sloges hoved – hoved med andenhesten.

Valde med jockey Marcos Robaldo på vej ind i vindercirklen sammen med Peter, Marianne og  Mads. Foto Burt Seeger

Valde med jockey Marcos Robaldo på vej ind i vindercirklen sammen med Peter, Marianne og Mads Foto: Burt Seeger.

Call Of Duty igen i vindercirklen

Her ses Call Of Duty med jockey Elione Chaves med et pænt forspring på vej mod målstregen. Foto Burt Seeger

Her ses Call Of Duty med jockey Elione Chaves med et pænt forspring på vej mod målstregen. Foto: Burt Seeger.

For anden gang indenfor en måned havde ejerne af 6-årige Call Of Duty, Squires Racing, glæden af at stå i vindercirklen. Første gang var med sejr i Tortue Efterårshandicap 10. oktober, fulgt op af en flot andenplads i Skandinavisk Grandprix 22. oktober.

Trods de fine resultater var Call Of Duty kun næstmest spillet i dagens sidste løb Sten Bergström Finalen, som oprindelig var udskrevet med 2400m, men på grund af baneforholdene var reduceret til 1800m. Otte heste deltog.

Da løbet gik i gang havde mørket sænket sig over banen, men heldigvis kunne tilskuerne følge med på storskærmen. Jockey Elione Chaves, som nu har redet hesten til sejr tre gange, syntes sikker i sin sag, da han elegant styrede Call Of Duty mod mål med en sikker føring på 1,25 længde.

Der var forståeligt nok stor glæde i vindercirklen, dels på grund af sejren, dels forløsningen efter ugers spændning omkring Klampenborg championatet.

Bent Olsen forsvarede sit trænerchampionat på Klampenborg Galopbane. Her hilsen han på Call Of Duty efter hestens sejr i årets sidste løb på Klampenborg Galopbane. Foto Burt Seeger

Bent Olsen forsvarede sit trænerchampionat på Klampenborg Galopbane. Her hilser Bent på Call Of Duty efter hestens sejr i årets sidste løb på Klampenborg Galopbane. Foto Burt Seeger

Tillykke
  • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
  • Marianne Pedersen og Peter Kristensen - Berner Olsen
  • Squires Racing - Stutteri Hjortebo


Tidligere nyheder kan ses under Arkiv