Bent Olsen, logo

Bent Olsen og førstejockey Jacob Johansen
Klampenborg Galopbane set fra Bent Olsens stald
Jacob Johansen, staldens førstejockey på Silvershine
Bent Olsens stald

Arkiv - november 2017

STALDVINDUET fortæller om staldens aktiviteter og nyheder. I sæsonen informerer vi om kommende startere og nævneværdige præstationer.

Hoku (IRE) på auktion som avlshoppe

Publ. 29-11-2017

HOKU (IRE) fremstilles 6. dec. på Tattersalls December Mare Sale 2017

HOKU (IRE) fremstilles 6. dec. på Tattersalls December Mare Sale 2017

En af staldens ældre topnavne, irskfødte HOKU, går i auktionsringen onsdag den 6. december på Tattersalls December Mare Sale 2017 i Newmarket. Lot 2110 .

Hoku, født 2011, forlader stalden med et formtal på 89 (Max 91). Karrieren tæller 10 sejre, 7 andenpladser, 7 tredjepladser i 43 løb og en samlet indtjening på godt 1,3 mill. danske kroner. Seneste sejr var på Klampenborg i august 2017 som vinder af Zawawi Sprint Cup – 1200m.

Hoku’s første sejr kom som 2-årig i England i 2013, hvor den vandt med syv længder over 1200m. I hestens debut på Klampenborg i 2014 blev det til en sejr med godt fem længder over 1600m. I de fire år Hoku har løbet for os 2014-2017, har hvert år budt på store højdepunkter.

Med henblik på en avlskarriere har Hoku fantastiske gener i sig, idet hesten har præsteret det ypperste på distancer fra 1200 til 1800m, både i god, blød og let græsbane. Som mor til kommende væddeløbere skal det blive interessant at følge Hoku’s afkom. Vi ønsker lykke til. Se hestens væddeløbsresultater

For stalden har Hoku været en stor glæde, som vi med vemod og med stjernestunder vil tænke tilbage på. Også en stor tak til Stall Cambre i Sverige fordi den gjorde det muligt at få Hoku til stalden. Tattersalls December Sale løber over fire dage fra den 4 – 7 december.

Mandefald

I efteråret er der sket et "mandefald" blandt de ældre heste, da også Miss Phone Girl har forladt stalden for at fortsætte karrieren hos amatørtræner Jette Løgtved i Aalborg. French Warrior er draget til Frankrig for at forsøge sig over hurdler, og Bassiano er solgt som jagthest. De ledige bokse giver imidlertid plads til en lang række åringer, som altid byder på nye, spændende udfordringer.

Favoritsejr til Leonardo

Publ. 16-11-2017

Maidensejr til 3-årige Leonardo med jockey 
	Elione Chaves, Bro Park, søndag den 19. nov. 2017. Foto Elina Björklund, svensk galopp

Maidensejr til 3-årige Leonardo med jockey Elione Chaves, Bro Park, søndag den 19. nov. 2017. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

3-årige svenskfødte Leonardo vandt med jockey Elione Chaves en sikker maidensejr på Bro Park søndag den 19. november. Hesten er efter Eishin Dunkirk/Lumen og ejet af Ingelise og Tony Saunders. Opdrætter er Pernilla Nilsson, Krylbo.

Sejren kom i hus efter otte forsøg med en god andenplads i foråret på Jägersro dirt som det hidtil bedste resultat. I dagens Maidenlöpning over 2350m løb var den store, smukke hest storfavorit blandt feltets seks deltagere.

Fra start lå Leonardo langt bagud. Vi skulle helt frem til opløbet, førend Leonardo viste, at han har fremtiden for sig. Med 400m frem mod målstregen stod det klart, at de øvrige heste intet kunne stille op mod Leonardos stormskridt, trods ihærdig kampvilje fra løbets nummer to – The Edge. Sejren blev noteret med to længder til et vinderodds på 1.60.

Vi ser alle frem til at følge Leonardo i sæson 2018.

Leonardo og jockey Elione Chaves i vindercirklen på Bro Park, 19. nov. 2017. Foto Elina Björklund, Svensk Galopp

Leonardo og jockey Elione Chaves i vindercirklen på Bro Park, 19. nov. 2017. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Tillykke
  • TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTER:
  • Ingelise & Tony Saunders - Pernilla Nilsson


Startende heste uge 46

Aarhus, lørdag den 18. november kl. 12.45
løb løbstitel distance start hest
Baneprogram - Aarhus
7 Sigurd 2- & 3-Årsløb 1550 14.38 Broadway

Bro Park, søndag den 19. november kl. 12.45
løb løbstitel distance start hest
Baneprogram - Bro Park
3 Maidenlöpning 2350 13.25 Leonardo

Call Of Duty på pension

Publ. 06-11-2017

En af Call Of Duty's mange store bedrifter
 var bl.a. den klassiske sejr i Dansk St. Leger. Foto Burt Seeger

En af Call Of Duty's mange store bedrifter var bl.a. den klassiske sejr i Dansk St. Leger. Foto Burt Seeger

Endnu en af staldens stabile, ældre heste har forladt grønsværen på Klampenborg. Squire Racing’s Call Of Duty er gået på pension efter en flot karriere, og fortsætter nu sit otium som ridehest hos sin mangeårige træningspartner og groom Charlotte Berland Larsen

.

Karriere

I sin karriere indløb Call Of Duty knap en million kroner ind i 43 starter med 6 førstepladser og 13 andenpladser. Hesten startede først som 3-årig og opnåede at kvalificere sig til Dansk Derby 2013, hvor det blev til en 6. plads. Herefter tog karrieren fart. Især vil hesten blive husket for sin klassiske sejr i Dansk St. Leger, fulgt op af en flot andenplads i Svensk St. Leger.

Foruden førstepladserne, vil Call Of Duty også blive husket for en række andenpladser i storløb, bl.a. i Dansk Breeders Cup, Svensk Breeders Trophy Stayer og tre år i træk i Skandinavisk Grand Prix, hver gang slået med det mindst mulige. Med til meritterne hører også to listed placeringer i Dansk Jockey Club (L).

I 2016 sikrede Call Of Duty stalden championatet ved at vinde årets sidste løb. Hesten stopper sin karriere med et formtal på 85 efter at have ligget stabilt mellem 86 og 88 efter treårs sæsonen.

Charlotte Berland Larsen blev fra starten nært knyttet 
til hesten. Billedet viser Charlotte på vej med Call Of Duty i prøveløb 20. april 2013. Foto Styles-OK

Charlotte Berland Larsen blev fra starten nært knyttet til hesten. Billedet viser Charlotte på vej med Call Of Duty i prøveløb 20. april 2013. Foto: Styles-OK

Kredsen bag Call Of Duty udtaler, at han har været en nyttig hest, som ikke skylder os noget. Han.har givet os mange glæder og store oplevelser. Vi er glade for, at han har fundet sit nye hjem hos Charlotte, som kender ham så godt og holder af ham, og vi glæder os til at følge ham fremover.

Tidligere nyheder kan ses under Arkiv