Bent Olsen logo
Bent Olsen

Fra Nordjylland til Klampenborg


I dag indtager Bent Olsens stald en førende plads på den skandinaviske trænerstatistik. Vejen dertil har ført ad mange småveje. Her følger en kort introduktion til Bents vej til toppen af dansk galopsport.

Galopsporten i Skandinavien befinder sig dog i øjeblikket i sådan en økonomisk situation, at det ikke kan lade sig gøre at drive en stald af vores størrelse uden velvillige medhjælpere. Ud over det ansatte personale har stalden glæde af frivillige medhjælpere, som giver en hånd med både i det daglige og på løbsdage. De kommer i stalden.

Jylland og Fyn

Bent Olsen er opvokset i Nordjylland og har altid været interesseret i heste. Han fik i 1968 amatørrytter- og amatørtrænerlicens gennem Ålborg Væddeløbsbane. Hans første hest, Midsummer Hope, vandt over 20 løb og mange af løbene med Bent i sadlen. Bent ejede selv de fleste af de heste, han trænede som amatør, men valgte i 1990 at starte som professionel galoptræner.

Han startede virksomhed på Fyns Væddeløbsbane, hvor han var træner fra 1990-1993. I 1992 vandt Bent 49 løb, hvilket var tæt på Danmarksrekord. I 1993 vandt Bent sit første Jyllandsløb, med Almansour, som var ejet af familien Villadsen. Bent valgte, i 1993, at flytte stalden til Jysk Væddeløbsbane. Det blev til 6 fine sæsoner i Århus, hvor Bent vandt trænerchampionatet alle år på banen.

Klampenborg

I 1999 valgte Bent at flytte stalden til København, hvor han fik stald på Hvidegården. Fra denne stald sadlede han vinderen af Dansk Breeders Cup 2002, Tough Line, ejet af Stall Lambada. Samme år var det lige ved og næsten, da Line Høghs, Easy Boy var en flot nr. 2 i Dansk Derby til The Khamsin. Staldkammeraten Eko Shareton, ejet af Stald Eko, var i samme Derby nr. 4.

I 2005 flyttede Bent til den nye stald på selve Klampenborg Galopbane. Et nyt og meget spændende kapitel i Bents liv tog sin begyndelse. Herom senere under opdatering af hjemmesiden.

Familien Olsen

Hele familien Olsen er stærkt involveret i galopfirmaet både ved transport af heste, og i det daglige arbejde. Således er Rasmus Olsen, som var et af 90'ernes store jockeytalenter, i dag tilknyttet stalden som beslagsmed, og Lea Olsen rider som amatørjockey med stor succes en del af staldens heste.