Exquest (DEN)

Brun vallak født 31-05-2010
Far Special Quest (FR)
Mor Il-X (DEN)
Morfar Fanaan (USA)
Opdrætter Berner Olsen
Ejet af Susanne Springer

Karriere

Exquest, Klampenborg Galopbane, oktober 2014

Exquest, Klampenborg Galopbane, oktober 2014. Foto: Burt Seeger

Arkiv

Exquest og De Fem Stjerner i vindercirklen

Publ. 11-09-2016

Fem heste fra stalden deltog i lørdagens løb 10. sep. 2016 på Klampenborg Galopbane. Exquest og De Fem Stjerner kom til tops, mens Doc Martin og Lord Of Dublin kom i mål som anden i henholdsvis løb 1 og løb 4.

Sæsonens anden sejr til Exquest

Exquest sejrer med jockey Carlos Lopez i Benny Jensen Memorial.  Foto Burt Seeger

Exquest sejrer med jockey Carlos Lopez i Benny Jensen Memorial. Foto: Burt Seeger

6-årige Exquest er for det meste med fremme, og i dens karriere er hesten fortsat blandt dem, man altid skal regne med. I dagens løb Benny Jensens Memorial over 1600m var der flest hestekræfter i Exquest, redet af jockey Carlos Lopez. Fra opløbssvinget og frem kunne publikum nyde synet af Exquest give baghjul til feltets øvrige otte deltagere, og komme i mål med en længdes føring. Det var Exquests anden sejr i år. For indsatsen fik ejerne Elo Ervolder og Susanne Springer 25.000 DKK.

Perfekt ridt af Lea Olsen

Publ. søndag den 17. maj 2015

Exquest (DEN) (th) med amatørjockey Lea Olsen
	sejrer på Klampenborg Galopbane 16. maj 2015. Foto Burt Seeger

Exquest (DEN) (th) med amatørjockey Lea Olsen sejrer på Klampenborg Galopbane 16. maj 2015.
Foto: Burt Seeger

I dagens første løb The Firing Line Lærlinge/Amatørhandicap over 1800m sørgede amatørjockey Lea Olsen for en perfekt rejse for 5-årige Exquest (DEN). Lea kom godt afsted, og lignede på forhånd en vinder, men mødte efter opløbssvinget kraftig modstand fra 4-årige Kong Valdemar.

Med tillid til Exquests accellerationsevner formåede Lea på de sidste meter at få vallakken op i topfart, og kom akkurat først over målstregen. Det var Exquests fjerde sejr i karrieren.

Amatørjockey Lea Olsen og Exquest (DEN) foran vindercirklen med
	ejerne Ervolders og Berner Olsen. Foto Burt Seeger

Amatørjockey Lea Olsen og Exquest (DEN) foran vindercirklen med ejerne Ervolders og Berner Olsen.
Foto Burt Seeger

Kildetekst: arkiv - august 2012

Exquest sejrer - 2-årig fuks vallak, efter Special Quest og Il-X, underbygger opdrætter Berner Olsens udsagn om blodets betydning, når det gælder avlshingste. Foto Burt Seeger

Exquest sejrer - 2-årig fuks vallak, efter Special Quest og Il-X, underbygger opdrætter Berner Olsens udsagn om blodets betydning, når det gælder avlshingste. Foto: Burt Seeger

Når det gælder indkøb af avlshingste, lægger opdrætter og dyrlæge Berner Olsen vægt på tre ting: Blod, blod og atter blod. Hans nye avlshingst Special Quest understøtter udsagnet som et godt udgangspunkt for succes, idet to af Special Quests afkom Exquest og Red Pearl blev henholdsvis første og anden i Beierholms 2-Års Maidenserien, dagens eneste 2-års løb på Klampenborg Galopbane lørdag den 11. august.

Udover at en avlshingst skal have det bedste præstationsblod i årene, lægger Berner Olsen også vægt på at afkommet er tidligt fremme, blandt andet med henblik på Derbyet. Har hingsten selv gjort gode præstationer er det et ekstra plus.

Prøveløb

Exquest - prøveløb, Klampenborg 7. juli 2012

Exquest, prøveløb, Klampenborg 7/7 2012. Foto: Ok-Styles