Afstamning

  • Fuks hingst født 11-05-2016
  • Far Hard Spun (USA)
  • Mor Strut The Canary (USA)
  • Morfar Mineshaft (USA)
  • Opdrætter Oliver S Tait
  • Ejet af Lone Kaj-Nielsen
Ejet af Lone Kaj-Nielsen

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA) sejrer i Svealandlöpning, Bro Park, 23. sep. 2018. Foto svenskgalopp.se

Storløbssejr til Red Cactus, redet af Elione Chaves og ejet af Lone Kaj-Nielsen, søndag den 23. sep. 2018, Bro Park, Sverige Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

Arkiv

Red Cactus (USA) i Svealandlöpning

En stor galopweekend i det svenske på Bro Park ligger bag. Samlet indløb stalden Bent Olsen godt 455.000 svenske kroner. Bag de tørre, men gode tal gemmer sig en storløbssejr og mange fine placeringer. Sejren blev begået af Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) i Timeform Svealandlöpning for 2-årige. Monza (IRE) skal fremhæves for sin flotte placering som anden i et listed løb Lanwades Stud Stakes (L). Hoppen er ejet af Kjeldsbjerggaard ApS.

Staldens forhåbninger til Red Cactus (USA) blev indfriet i Timeform Svealandlöpning over 1200 meter, hvor syv heste kæmpede om førstepræmien på 150.000 svenske kroner. Førstejockey Elione Chaves var betroet opgaven og fuldførte den på bedste vis efter et ridt, hvor hesten på de første 800 meter lå som en af de bageste. 400 meter før mål var feltet mere eller mindre samlet. 50 meter før mål så det ud som om sejren skulle måles på hoved, næse eller hals, men på de sidste meter trak Red Cactus fra og vandt med en halv længde. Tilhængere i totalisatoren blev belønnet med godt syv gange pengene igen.

Red Cactus blev købt på en Breeze Up auktion i Doncaster i sommer (for 80.000 pund) og debuterede på Dansk Derbydag med en andenplads. På Damernes Dag dagen blev det igen til en andenplads i et maidenløb. Storløbssejren på Bro Park tre uger senere var derfor kærkommen. Der er høje forventninger til Red Cactus og efterfølgende udtalte Bent Olsen:

- Red Cactus er fortsat grøn og har en hel del at lære. Men fremover tror jeg, at han kan være en hest blandt eliten.

Galopsport.dk citerer ligeledes Bent:

- Han var ikke rigtig klar hverken første eller anden gang ude, og han er stadigvæk lidt af en gadedreng, men der er jo ingen tvivl om, at han er en god hest, og afstamningsmæssigt skal han jo fungere endnu bedre på dirt. Han er meldt i Svenskt Derby næste år, men indtil videre holder jeg ham nok på græsset, og han er bl.a. meldt i Vinterfavoriternas Pris heroppe på Bro Park.

Red Cactus (USA) er fuldblodsamerikaner med Hard Spun (USA) som far, Strut The Canary (USA) som mor. Mineshaft (USA) er morfar.

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA)