Afstamning

  • Fuks hingst født 11-05-2016
  • Far Hard Spun (USA)
  • Mor Strut The Canary (USA)
  • Morfar Mineshaft (USA)
  • Opdrætter Oliver S Tait
  • Ejet af Lone Kaj-Nielsen
Ejet af Lone Kaj-Nielsen

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA) sejrer i Svealandlöpning, Bro Park, 23. sep. 2018. Foto svenskgalopp.se

Storløbssejr til Red Cactus, redet af Elione Chaves og ejet af Lone Kaj-Nielsen, søndag den 23. sep. 2018, Bro Park, Sverige Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

Arkiv

2019

Sejr til Red Cactus (USA) på Jägersro

Publ. 29-04-2019

Red Cactus med jockey Carlos Lopez slås for sejren på Jägersro, søndag den 28. april, 2019. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp

Red Cactus (USA) med jockey Carlos Lopez slås for sejren på Jägersro, søndag den 28. april, 2019. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp .

Forventningen om en toppræstation af Red Cactus (USA) på Jägersro i Tattersalls Ireland 3-Årslöpning over 1600 meter blev indfriet med en 1. plads, søndag den 28. april, hvor hingsten var oppe imod et lille felt på fem konkurrenter.

Jockey Carlos Lopez var sat på opgaven, idet han kender hesten godt fra ridt i Dubai i vinter, hvor Red Cactus bl.a blev tredje i et Listed løb.

Dagens opgave syntes dog ikke helt nem. Godt inde på opløbsstrækningen lå Red Cactus i front på linje med to nærgående konkurrenter. Spændingen mellem de tre holdt til sidste spring, hvor Red Cactus kunne trække sig sejrrigt ud af løbet. Bent udtalte efterfølgende:

- Dagens start var en test før Voterlöpning, som bliver næste opgave for Red Cactus. Men jeg vurderer, at han er betydelig bedre på længere distancer over 2000 meter.

Red Cactus og jockey Carlos Lopez modtages i 
	vindercirklen af ejer Lone Kaj-Nielsen, træner Bent Olsen og Susanne Springer. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp

Red Cactus og jockey Carlos Lopez modtages i vindercirklen af ejer Lone Kaj-Nielsen, træner Bent Olsen og Susanne Springer. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp .

Imponerende indsats af Red Cactus (USA) på Meydan

Publ. 08-02-2019

Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) gjorde det kanon godt som tredje i UAE 2000 Guineas (Gr. 3) på Meydan Racecourse i Dubai, redet af jockey Carlos Lopez.

Som skandinaver kan vi tillade os at være mega stolte over resultatet og benovet over måden, hvorpå Red Cactus endte med at være helt fremme i det 1600 meter lange klassiske løb med otte deltagere, alle stjerneheste.

Ganske som første gang Red Cactus prøvede kræfter med Meydan den 10. januar, syntes hesten chanceløs, dog dengang med en flot sjetteplads til følge. Denne gang lå Red Cactus næstsidst frem til cirka 400 meter før målstregen med mange længder til de førende heste. Men derfra gik det stærkt.

I en forrygende spurt nedlagde Red Cactus og Carlos Lopez den ene konkurrent efter den anden - for til sidst at ende som tredje, halvanden længde efter andenhesten. Præstationen udløser en præmiesum på 25.000 US dollar. Tillykke til Lone Kaj-Nielsen og Bent.

2018

Red Cactus (USA) i Svealandlöpning

En stor galopweekend i det svenske på Bro Park ligger bag. Samlet indløb stalden Bent Olsen godt 455.000 svenske kroner. Bag de tørre, men gode tal gemmer sig en storløbssejr og mange fine placeringer. Sejren blev begået af Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) i Timeform Svealandlöpning for 2-årige. Monza (IRE) skal fremhæves for sin flotte placering som anden i et listed løb Lanwades Stud Stakes (L). Hoppen er ejet af Kjeldsbjerggaard ApS.

Staldens forhåbninger til Red Cactus (USA) blev indfriet i Timeform Svealandlöpning over 1200 meter, hvor syv heste kæmpede om førstepræmien på 150.000 svenske kroner. Førstejockey Elione Chaves var betroet opgaven og fuldførte den på bedste vis efter et ridt, hvor hesten på de første 800 meter lå som en af de bageste. 400 meter før mål var feltet mere eller mindre samlet. 50 meter før mål så det ud som om sejren skulle måles på hoved, næse eller hals, men på de sidste meter trak Red Cactus fra og vandt med en halv længde. Tilhængere i totalisatoren blev belønnet med godt syv gange pengene igen.

Red Cactus blev købt på en Breeze Up auktion i Doncaster i sommer (for 80.000 pund) og debuterede på Dansk Derbydag med en andenplads. På Damernes Dag dagen blev det igen til en andenplads i et maidenløb. Storløbssejren på Bro Park tre uger senere var derfor kærkommen. Der er høje forventninger til Red Cactus og efterfølgende udtalte Bent Olsen:

- Red Cactus er fortsat grøn og har en hel del at lære. Men fremover tror jeg, at han kan være en hest blandt eliten.

Galopsport.dk citerer ligeledes Bent:

- Han var ikke rigtig klar hverken første eller anden gang ude, og han er stadigvæk lidt af en gadedreng, men der er jo ingen tvivl om, at han er en god hest, og afstamningsmæssigt skal han jo fungere endnu bedre på dirt. Han er meldt i Svenskt Derby næste år, men indtil videre holder jeg ham nok på græsset, og han er bl.a. meldt i Vinterfavoriternas Pris heroppe på Bro Park.

Red Cactus (USA) er fuldblodsamerikaner med Hard Spun (USA) som far, Strut The Canary (USA) som mor. Mineshaft (USA) er morfar.

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA)