Afstamning

  • Fuks hingst født 11-05-2016
  • Far Hard Spun (USA)
  • Mor Strut The Canary (USA)
  • Morfar Mineshaft (USA)
  • Opdrætter Oliver S Tait
  • Ejet af Lone Kaj-Nielsen
Ejet af Lone Kaj-Nielsen

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA) sejrer i Svealandlöpning, Bro Park, 23. sep. 2018. Foto svenskgalopp.se

Storløbssejr til Red Cactus, redet af Elione Chaves og ejet af Lone Kaj-Nielsen, søndag den 23. sep. 2018, Bro Park, Sverige Foto: Elina Björklund, Svensk Galopp

Arkiv

2019

Ny imponerende præstation af Red Cactus (USA)

Publ. 04-08-2019

Lone Kaj-Nielsens 3-årige Red Cactus (USA), redet af jockey Carlos Lopez formåede for tredje gang i træk på Jägersro Galoppbane at vinde et af de helt store prestigeløb for 3- årige. Denne gang i - Hurricanelöpning over 2650 meter med 500.000 svensker kroner til vinderen.

Red Cactus blev både vinder af Svenskt Derby Trial og Svenskt Derby og nu Hurriacnelöpning. Det er så stort, som det kan blive.

Red Cactus (USA), redet af jockey Carlos Lopez. sejrer overlegent i Hurricanelöpning, 4. aug. 2019 på Jägersro. Foto Stefan Olsson, SVensk Galopp

Red Cactus (USA), redet af jockey Carlos Lopez., sejrer overlegent i Hurricanelöpning, 4. aug. 2019 på Jägersro. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp.

Indenfor få uger kan Lone Kaj-Nielsen, ejer af Red Cactus og træner Bent Olsen fuldende et hattrick på Jägersro Galoppbane. Foto Burt Seeger

Indenfor få uger kan Lone Kaj-Nielsen, ejer af Red Cactus og træner Bent Olsen fuldende et hattrick på Jägersro Galoppbane. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp.

Sejr i Svensk Derby til tonerne af Danmarks nationalmelodi

Publ. 16-07-2019

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen fotograferet
	ved prisoverrækkelsen efter Red Cactus har sejret i Svenskt Derby 2019. Jockey Eduardo Pedroza red. Foto Stefan Olsson, Svenskt Galopp

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen fotograferet ved prisoverrækkelsen efter Red Cactus har sejret i Svenskt Derby 2019. Jockey Eduardo Pedroza red. Foto: Stefan Olsson, Svenskt Galopp .

Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen blev søndag hyldet som vindere af Svenskt Derby 2019 til tonerne af Danmarks nationalmelodi Der er et yndigt land. Et stort og følelsesladet øjeblik i det svenske. Det var efter at Red Cactus (USA) med jockey Eduardo Pedroza kom i mål som den første af femten toptunede galopheste – endog med næsten fire længders føring.

Red Cactus med jockey Eduardo Pedroza på vej mod sejr i Svenskt Derby 2019. Foto Stefan Olssen, Svenskt Galopp

Red Cactus med jockey Eduardo Pedroza på vej mod sejr i Svenskt Derby 2019. Foto: Stefan Olssen, Svenskt Galopp.

Red Cactus nød på forhånd favoritværdigheden, men alt skal flaske sig for at forventningerne bliver til virkelighed. Og den 2400 meter lange rejse var langt fra problemfri. Lykkeligvis fik jockey Eduardo efter indgangen til opløbet det hul, der skulle til, for at han kunne komme igennem de mange heste foran.

Red Cactus og jockey Eduardo Pedroza ind på opløbet på Jägersro i klar føring i Svenskt Derby 2019. Foto Stefan Olsson, Svenskt Galopp

Red Cactus og jockey Eduardo Pedroza ind på opløbet på Jägersro i klar føring i Svenskt Derby 2019. Foto: Stefan Olsson, Svenskt Galopp.

Stor, større, størst

Kan det blive større, set med danske briller? Næppe. Lone Kaj har tidligere stået som vinder af Dansk Derby i 2008, men tanken om at hun en dag også skulle stå som vinder af det svenske derby, kunne forekomme som det rene galimatias. Dog ikke for de indviede. I 2016 blev Lone Kaj’s Cabanac fjerde i det svenske derby. Hvorfor så ikke også en nummer ét?

Kimen til dagens succes blev lagt for et år siden, da Lone Kaj og Bent var i Doncaster, hvor Bent spottede Red Cactus og Lone beredvilligt betalte. Planen var fra dag et, at den amerikanskfødte heste blev indkøbt til en karriere på dirten. Optimismen fik et kæmpe nøk opad den 26. juni tre uger før Svenskt Derby, da Red Cactus sejrede i Svenskt Derby Trial med hele ni længder. En præstation, der gav genlyd i hele Skandinavien.

Sejrsinterviews

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen på vej til sejrsinterview efter Red Cactus' sejr i Svenskt Derby 2019. Foto Styles-Ok

Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen på vej til sejrsinterview efter Red Cactus' sejr i Svenskt Derby 2019. Foto: Styles-Ok.

Lone Kaj fik mange til at le under interviewet, hvor hun fik lejlighed til at fortælle om sit fantastiske liv i galopsporten, som hun er født ind i. Hendes mor vandt blandt andet Ladies Cup to gange. Især historien om, hvorfra Red Cactus fik sit navn vakte jubel, men også alle de mange følelser, der følger med i at have en hest til start i Svenskt Derby, blev der sat ord på:

Jamen, jeg er helt rundt på gulvet. Vi drager til Duncaster, Bent kigger ham ud, og vi køber ham og spiser om aftenen på Western Cactus, og så sidder jeg og begynder at tænke på navn. Bent, hvad hedder restauranten – Western Cactus. Jamen, Kaktus, det må da være et godt navn, og så gik jeg hjem og kiggede på internettet, og der var en stor kaktus med en stor dejlig, rød blomst. Red Cactus. Der er den! Det er min egen lille historie …

Lone Kaj’s livsfilosofi kom også til udtryk gennem spørgsmålet om, hvornår hun begyndte at tro på derbysejren, hvortil hun svarede:

Nej, det gjorde jeg ikke. Det tør jeg ikke. Det kan man da ikke tro på. Man kan håbe, og man kan håbe, at ens træner er god nok at træne den. I dag får han ros, i morgen får han en balle!

Lone Kaj's herlige bramfrihed siger ikke så lidt om det gode samarbejde, der er imellem hende og Bent.

Til sidst i interviewet berettede Lone Kaj om, hvordan morgenen var gået, efter at hun i egen bil var kørt til Jägersro, og hvordan det var at stå i nu'et som vinder af Svenskt Derby:

Jamen jeg behøver ikke bilen hjem, jeg kan svømme hjem eller flyve hjem!

Også Bent Olsen var befippet, men fattet og sagde blandt andet om sejren:

Det er helt ubeskriveligt. Der ligger et stort arbejde bagved at gøre en hest klar til svensk derby. Tænk, hvor få af de mange indkøb, der kommer til og så få af dem, der vinder.

Bents planer for hestens fremtid er at spare den så meget, at den kan gøre sig i de helt store løb på dirten i 2020. Dertil et ønske om at give den et vinterophold i Dubai, sådan som det var tilfældet i vintermånederne i år.

Overlegen sejr i Svenskt Derby Trial

Publ. 27-06-2019

Red Cactus med jockey Carlos Lopez på vej mod en overlegen sejr i svenskt derby trial, 26. juni 2019. Foto Stefan Olsson, Svenskt Galopp

Red Cactus med jockey Carlos Lopez på vej mod en overlegen sejr i Svenskt Derby Trial, 26. juni 2019. Foto: Stefan Olsson, Svenskt Galopp.

Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) med jockey Carlos Lopez stod for en fuldstændig overlegen sejr i Svenskt Derby Trial over 2400 på Jägersro onsdag den 26. juni 2019. En præstation, der vil give genlyd i hele Skandinavien forud for Svenskt Derby, som rides søndag den 14. juli.

Med dagens opvisning på Jägersro, hvor Red Cactus sejrede med ni længder blandt feltets syv deltagere, viste den amerikansk fødte hest, at han har potentiale til at nå helt til tops i Svenskt Derby.

Ejer Lone Kaj-Nielsen og træner Bent Olsen var da også ovenud lykkelige at se på, da de i vindercirklen blev interviewet om hesten og dens fremtid.

Da de købte hesten for en stor sum engelske pund, var Svenskt Derby 2019 et af hovedmålene. De har ventet på de helt lange afstande, som kom i dag. I vinter løb Red Cactus i Dubai, hvor han gjorde det glimrende på kortere distancer. Det var derfor en forløsning for Lone og Bent at se hesten gøre det så godt på 2400 meter. Træneren var overbevist om, at det vil den gøre igen den 14. juli på den svenske derbydag.

Undervejs i løbet kunne hestens mange tilhængere godt tillade sig at få nervøse træk, idet Red Cactus helt frem til opløbssvinget lå placeret blandt de sidste i feltet. Det billede ændrede sig fuldstændigt på opløbet, hvor Red Cactus meter for meter øgede afstanden for at passere målstregen med ni længders føring.

Ejer Lone Kaj-Nielsen med træner Bent Olsenmodtager Red Cactus og jockey Carlos Lopez i vindercirklen 
	efter total dominans i svenskt derby trial, Jägersro 26. juni 2019. Foto Stefan Olsson, Svenskt Galopp

Ejer Lone Kaj-Nielsen med træner Bent Olsen modtager Red Cactus og jockey Carlos Lopez i vindercirklen efter total dominans i Svenskt Derby Trial, Jägersro 26. juni 2019. Foto: Stefan Olsson, Svenskt Galopp.

Sejr til Red Cactus (USA) på Jägersro

Publ. 29-04-2019

Red Cactus med jockey Carlos Lopez slås for sejren på Jägersro, søndag den 28. april, 2019. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp

Red Cactus (USA) med jockey Carlos Lopez slås for sejren på Jägersro, søndag den 28. april, 2019. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp .

Forventningen om en toppræstation af Red Cactus (USA) på Jägersro i Tattersalls Ireland 3-Årslöpning over 1600 meter blev indfriet med en 1. plads, søndag den 28. april, hvor hingsten var oppe imod et lille felt på fem konkurrenter.

Jockey Carlos Lopez var sat på opgaven, idet han kender hesten godt fra ridt i Dubai i vinter, hvor Red Cactus bl.a blev tredje i et Listed løb.

Dagens opgave syntes dog ikke helt nem. Godt inde på opløbsstrækningen lå Red Cactus i front på linje med to nærgående konkurrenter. Spændingen mellem de tre holdt til sidste spring, hvor Red Cactus kunne trække sig sejrrigt ud af løbet. Bent udtalte efterfølgende:

- Dagens start var en test før Voterlöpning, som bliver næste opgave for Red Cactus. Men jeg vurderer, at han er betydelig bedre på længere distancer over 2000 meter.

Red Cactus og jockey Carlos Lopez modtages i 
	vindercirklen af ejer Lone Kaj-Nielsen, træner Bent Olsen og Susanne Springer. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp

Red Cactus og jockey Carlos Lopez modtages i vindercirklen af ejer Lone Kaj-Nielsen, træner Bent Olsen og Susanne Springer. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp .

Imponerende indsats af Red Cactus (USA) på Meydan

Publ. 08-02-2019

Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) gjorde det kanon godt som tredje i UAE 2000 Guineas (Gr. 3) på Meydan Racecourse i Dubai, redet af jockey Carlos Lopez.

Som skandinaver kan vi tillade os at være mega stolte over resultatet og benovet over måden, hvorpå Red Cactus endte med at være helt fremme i det 1600 meter lange klassiske løb med otte deltagere, alle stjerneheste.

Ganske som første gang Red Cactus prøvede kræfter med Meydan den 10. januar, syntes hesten chanceløs, dog dengang med en flot sjetteplads til følge. Denne gang lå Red Cactus næstsidst frem til cirka 400 meter før målstregen med mange længder til de førende heste. Men derfra gik det stærkt.

I en forrygende spurt nedlagde Red Cactus og Carlos Lopez den ene konkurrent efter den anden - for til sidst at ende som tredje, halvanden længde efter andenhesten. Præstationen udløser en præmiesum på 25.000 US dollar. Tillykke til Lone Kaj-Nielsen og Bent.

2018

Red Cactus (USA) i Svealandlöpning

En stor galopweekend i det svenske på Bro Park ligger bag. Samlet indløb stalden Bent Olsen godt 455.000 svenske kroner. Bag de tørre, men gode tal gemmer sig en storløbssejr og mange fine placeringer. Sejren blev begået af Lone Kaj-Nielsens Red Cactus (USA) i Timeform Svealandlöpning for 2-årige. Monza (IRE) skal fremhæves for sin flotte placering som anden i et listed løb Lanwades Stud Stakes (L). Hoppen er ejet af Kjeldsbjerggaard ApS.

Staldens forhåbninger til Red Cactus (USA) blev indfriet i Timeform Svealandlöpning over 1200 meter, hvor syv heste kæmpede om førstepræmien på 150.000 svenske kroner. Førstejockey Elione Chaves var betroet opgaven og fuldførte den på bedste vis efter et ridt, hvor hesten på de første 800 meter lå som en af de bageste. 400 meter før mål var feltet mere eller mindre samlet. 50 meter før mål så det ud som om sejren skulle måles på hoved, næse eller hals, men på de sidste meter trak Red Cactus fra og vandt med en halv længde. Tilhængere i totalisatoren blev belønnet med godt syv gange pengene igen.

Red Cactus blev købt på en Breeze Up auktion i Doncaster i sommer (for 80.000 pund) og debuterede på Dansk Derbydag med en andenplads. På Damernes Dag dagen blev det igen til en andenplads i et maidenløb. Storløbssejren på Bro Park tre uger senere var derfor kærkommen. Der er høje forventninger til Red Cactus og efterfølgende udtalte Bent Olsen:

- Red Cactus er fortsat grøn og har en hel del at lære. Men fremover tror jeg, at han kan være en hest blandt eliten.

Galopsport.dk citerer ligeledes Bent:

- Han var ikke rigtig klar hverken første eller anden gang ude, og han er stadigvæk lidt af en gadedreng, men der er jo ingen tvivl om, at han er en god hest, og afstamningsmæssigt skal han jo fungere endnu bedre på dirt. Han er meldt i Svenskt Derby næste år, men indtil videre holder jeg ham nok på græsset, og han er bl.a. meldt i Vinterfavoriternas Pris heroppe på Bro Park.

Red Cactus (USA) er fuldblodsamerikaner med Hard Spun (USA) som far, Strut The Canary (USA) som mor. Mineshaft (USA) er morfar.

Red Cactus (USA)

Red Cactus (USA)