Dansk Champion Stald 2010

Tilbageblik på 2010 - set af Pouline Mensen og Susanne Springer

Det bliver svært igen at få et så enestående år som sæsonen 2010. Muligvis vandt vi ingen Awards i Nyborg, men løb vandt vi da. Desuden blev det til Årets 2-års Hest på Klampenborg og Trænerchampionatet i Århus for 13. gang.

Staldens præstationer er dokumenteret nedenfor. Sid tilbage og nyd showet!

De 2-årige

2-åringerne har vist mageløse præstationer, både på græs og dirt i løbet af sæsonen. Det blev til i alt 14 sejre til stalden.


Blue Touch

Årets første 2-årsvinder i Danmark: Blue Touch (DEN)

Det var på Klampenborg lørdag den 12. juni med Jacob Johansen i sadlen.


Jockey Jacob Johansen og Karakorun

Karakorun (GB) har vundet fem løb, foruden to andenpladser og en tredjeplads ud af ni løb.

Bemærkelsesværdigt: en Maiden sejr med 19½ længder på Klampenborg, sejr i Petré Toddlers Trophy på Dansk Derby dag, samt sejr i Amacita Löpning og Svealand Löpning i Stockholm.

Derudover har hun modtaget en engelsk bonus på £ 20.000. Dette har i alt givet hende en samlet indtjening på knap 700.000 danske kroner.

Elusive Time

En helt usædvanlig hest, som var den næste vinder, var den irlandsk importerede Elusive Time (IRE) alias The Pony.

Det er svært at sætte ord på denne fantastiske hest, der gang på gang viste sin klasse. En væddeløber med de præstationer er ikke blevet set i Skandinavian indenfor nyere tid.

Han vandt fem løb i træk, inkl. de to største løb i Skandinavien for 2-årige heste: Norsk Kriterium, og Vinterfavoritterne i Stockholm, hvor præmien for sejren lød på 400.000 svenske kroner.

Elusive Time (IRE) sluttede året med en samlet indtjening på ca. 800.000 danske kroner inkl. den engelske breeze-up bonus.

Det har været kedeligt at sige farvel til Elusive Time efter en så storslået sæson, men vi ønsker Castro held og lykke med at leve op til disse præstationer!!Elusive Time
Lone Kaj-Nielsen

Cantenac (DEN) vandt som forventet et maidenløb d. 23. oktober på Klampenborg med 5,5 længder. Vi er derfor spændte på denne hest i den kommende klassiske sæson. Han er en stor hest, og sent udviklet. Forventningerne til 2011 er meget store!Ashwaq

Ashwaq (IRE) vandt også et maidenløb i flot stil på Klampenborg d. 5. september med 2 længder. Eddie Ahern var i sadlen. 
Azincourt


Azincourt (IRE) sluttede sæsonen af d. 11. november ved at vinde et maidenløb på dirt track på Jägersro, hvor han samlede sin bonus op. Herved har Bent Olsen i løbet af sæsonen præsteret at vinde bonus med samtlige af staldens bonusberettigede heste!


Samlet blev det til 14 2-års sejre, samt 3 bonusser ud af 3 mulige! Det er vist mere end hvad mange andre kan prale af!!!

Lovende heste i den klassiske sæson i 2011

Stalden huser en lovende flok heste til den klassiske sæson i 2011, både importerede og skandinavisk fødte heste.

Meldt i Dansk Derby 2011:
Blue Touch, Cantenac, Cut Belle, Cut Cool, Esselde (SWE), Gold Bridge, Hongkong Blade, Irish Hawk og Saphira Street (SWE).

Cut Belle og Cut Cool er to hårdtarbejdende heste, der begge har vist flotte præstationer i løbet af 2010, men stadig har sejrene til gode. Esselde (SWE) og Saphira Street (SWE) startede træningen sent, og kom derfor først til løb sidst på sæsonen. Med vinteren oveni, så er disse også klar til flotte præstationer i 2011. Gold Bridge kom til stalden midt på sommeren, og viser stort talent for at få en god klassisk sæson. Hongkong Blade har været plaget af sore shins, og har derfor ikke vist sit potentiale endnu. Irish Hawk er ny i stalden, og vi ser frem til en fremragende sæson med den store og velgående vallak.

Meldt i Dansk 2000 Guineas
Af ovennævnte heste er følgende kandidater:
Blue Touch, Cantenac, Cut Cool og Hongkong Blade.

Meldt i Dansk 1000 Guineas / Mowerinaløb:
Cut Belle, Esselde (SWE) og Saphira Street (SWE).

Meldt i Jydsk Derby / Jyllandsløbet
Artful Dawkins (GB), Azincourt (IRE), Blue Touch, Cut Belle, Hongkong Blade, Irish Hawk, Karakorun (GB) og Veil of Night (GB). I Jyllandsløbet, som Stald Olsen nyder at vinde, bliver opgøret spændende, da udenlandsk opdrættede heste også kan være med. Vi ser frem til en dejlig løbsdag i Jylland!

De 3-årige

3-års hestene ydede også fremragende præstationer i løbet af sæsonen.


Boxing Day vinder Ceres Jydsk Derby 2010 Boxing Day (GB) vandt Jydsk Derby 2010 med 7,5 længder. Herudover har han vundet 3 andre løb, bl.a. i Stockholm. Endelig var han i oktober anden i Norsk St. Leger.
Reggae Dancer (IRE) var 2. i Jydsk Derby, kun slået af staldens anden hest Boxing Day. Herudover vandt han et løb på Klampenborg, hvor han gav bl.a. Sir Randolph klask! Han sluttede sæsonen af med at være 2. til Alyshakeys i Rosengård-Löpning over 1200m. Det bliver derfor sjovt at følge ham på sprint i 2011. Boxing Day

Tears Go By, Freja Tears Go By (IRE) havde en fantastisk sæson i 2010, bl.a. med sejr i Mowerinaløb, skarpt efterfulgt af Freja (IRE). Disse to heste har fulgtes ad i næsten alle løb, og dette har bragt dem rundt til storløb i Skandinavien. Freja har løbet placeret i alle tre Oaks-løb, og er en lille fighter. Hun sluttede sæsonen af med en sejr i Sceptre Stakes på Klampenborg, efter at have tjent gode penge i 10 af hendes 11 starter i året. Tears Go By vandt desuden endnu et løb på Klampenborg i starten af sæsonen, og har mange flotte præstationer! Tears Go By
Club Renaissance Racing oktober 2010 Eko Rennaisance (SWE) sluttede året med at vinde 2 handicaps på Klampenborg. På den baggrund fik han 75 i handicap, og kom således i betragtning til Dansk Breeder's Cup 2011. Vi glæder os til at følge ham. Eko Renaissance
Totally Invincible Totally Invincible (IRE) vandt to løb på Klampenborg samt opnået fine placeringer. Hun har løbet på distancer fra 1200-1600m. Efter et kort vinterophold på Stutteri Hjortebo er hun nu tilbage i stalden. Totally Invincible
Sixty Four (DEN) brugte sommeren på at løbe i Breeders serien i Stockholm. I finalen sluttede han sjette, hvilket var en fantastisk præstation, kun 0.3 sekunder langsommere end duoen Sir Randolph og Sir Henry. Sæsonen afsluttede han med en overlegen maidensejr på Klampenborg. Hesten er langt om længe vokset færdig, og som ældre vil han gøre sig gældende i Skandinavien. Første store opgave er rettet mod Dansk Breeder's Cup. Sixty Four (DEN)
Out the Ring (IRE) vandt Fyens 3-års Grand Prix 2010 Out the Ring (IRE) vandt Fyens 3-års Grand Prix i flot stil under Kim Andersen! Han var desuden kort slået i Petit Prix på Jyllandsløbsdagen i Århus.
Kings Dancer (DEN) startede sæsonen med en flot maiden sejr til høje odds. King's Dancer (DEN)
Hongkong Dancer (DEN) Hongkong Dancer (DEN) nåede ikke at vinde løb, men havde fem andenpladser, bl.a. i Norsk Oaks, hvor hun var helt fremme på stregen i den bundløse bane.

De to sidstnævnte heste, King's Dancer og Hongkong Dancer, har forladt stalden efter sæsonen, og vi ønsker de nye ejere al held og lykke fremover.

Ældre heste

For at sige det mildt, så er stalden fuld af lækre, ældre heste!

Fru Lone Kaj-Nielsen er indehaver af bl.a. Reventon (DEN) og Master Kid (DEN), henholdsvis 4 og 5 år gamle i 2010. Reventon (DEN) vandt Klampenborg 100 års Jubilæumsmil samt Golden Mile (L) på Klampenborg. Desuden var Reventon tredje i Pokalløb, kort slået af Django og Peas and Carrots. Reventon i front
Master Kid (DEN) Master Kid (DEN) vandt 2400 meter løbet på Derbydag på Klampenborg, samt Champion Stakes på Jydsk Derbydag. Desuden var han tredje i Scandinavian Open Championship (Gr 3), hvor han slog to andre af staldens heste; Volo Cat og Alnitak, som var henholdsvis fjerde og femte.

Reventon og Master Kid's resultater er ligeså dejlige som hestene, og har været med til at gøre Lone Kaj-Nielsen til den mest vindende hesteejer i Danmark 2010, med en samlet indtjening på 813.250 danske kroner!

Det skal også lige siges, at Jydsk Champion Stakes var et spændende løb for stalden, da Bent var træner af de første fire heste over stregen: Master Kid, Hongkong Legend (IRE), Arabian Word (GB)og Red Junior (GB).

Master Chef (IRE) vandt tre løb, havde tre andenpladser og indløb samlet over 350.000 danske kroner. Sejrene blev bl.a. indhentet i Klampenborg 100 års Jubilæumssprint og Malmö Hösthandicap. Master Chef (IRE)
Dan Tucket (GB) vinder Fyensløbet Dan Tucket (GB) vandt et enkelt løb, nemlig Fyensløbet, foran staldens anden deltager Hongkong Legend. Desuden havde han flere gode placeringer, og indløb omkring 100.000 DKK i præmiesum.
Opening Night (SWE) startede sæsonen med at vinde i flot stil på Klampenborg, og efter flere gode placeringer i løbet af sæsonen afsluttede han med endnu en sejr på Klampenborg. Begge gange over 1200m. Opening Night (SWE)
Alnitak (USA) Alnitak (USA) repræsenterer ofte Danmark i Skandinaviens storløb for ældre heste. Han har ikke tænkt sig at vinde væddeløb, men samtidig er han med fremme næsten hver gang. I år indløb han omkring 100.000 DKK. Alnitak er fyldt ti år, og fortsætter træningen i stalden som vallak.
Volo Cat (FR) repræsenterede også Danmark i forbindelse med storløb i Skandinavien for ældre heste, og selvom han er uden sejre i 2010, formåede han at tjene knap 150.000 DKK. Volo Cat (FR)
Greco Tom (ARG) Greco Tom (ARG) vandt i overlegen stil på Irish Day at the Races med Shane Karlsson i sadlen. Desværre viste han sig at være plaget af sygdom, og måtte forlade stalden.
Nassay Style (GB) Nassau Style (GB) vandt et enkelt løb, men løb ellers gode placeringer og tjente ca. 50.000 DKK.
Hongkong Legende (IRE) Hongkong Legend (IRE) vandt i sin første start i sæsonen, og var desuden anden i Fyensløbet, slået af staldens anden hest, Dan Tucket (GB)! Han tjente samlet ca. 100.000 danske kroner i 2010.

De sidste 4 nævnte heste har forladt os / er solgt, og vi ønsker de nye ejere al held og lykke med stjernerne.