Gruppe 3 løb i artikelserien Highlights

Publ. 29-04-2021

Lone Kaj-Nielsen hilser på Brownie (FR) og Jacob Johansen efter sejr på Klampenborg Galopbane Foto: Burt Seeger
Lone Kaj-Nielsen hilser på Brownie (FR) og Jacob Johansen efter sejr på Klampenborg Galopbane. Foto: Burt Seeger

Gennem vinteren og nu foråret har vi været i arkiverne for at samle op på klassiske sejre og øvrige storløbssejre i Bent Olsens karriere. Vi er nået til storløbssejre og lægger ud med Gruppe 3 løb for til sidst at dykke ned i Listed løb.

Tidligere artikler med Klassiske sejre kan ses under Highlights . Læs om Bent Olsens Gruppe 3 sejre (pdf).

Fin sæsonstart på Klampenborg

Publ. 18-04-2021

Næsten alle staldens hesteejerfarver kom i spil på åbningsdagen på Klampenborg lørdag den 17. april. To farver stak særligt ud, ejet af SVD A/S og Stald Spitco, med sejre til begge, begået af deres respektive 3-årige Marshi (SWE) og 3-årige Tears In Heaven.

Flere af de øvrige ejeres farver kom også tæt på målstregen, men måtte se sig slagen til andenpladser. Det gælder Stald KTAS’s Acapello (IRE), Lone Kaj-Nielsens Nascetta (IRE) og Kirsten Grothes Revolutme (IRE). Dertil flere gode placeringer. I alt indløb stalden 92.720 kr.

Klampenborg var uden tilskuere, hvorfor publikum igen var henvist til de små og store skærme. Det er selvfølgelig trist, at vi ikke kan være fysisk til stede, men den gode tv-dækning hjælper trods alt på savnet.

Åbningsdagen var især interessant med de 3-åriges løb, idet det er her man får et indblik i, hvordan hestene har udviklet sig fra 2-års sæsonen.

Marshi (SWE) i 3-års Maidenløb

Marshi (SWE), født 2018, med jockey Elione Chaves på vej mod sin første sejr, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021. Foto: Burt Seeger
Marshi (SWE), født 2018, med jockey Elione Chaves på vej mod sin første sejr, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021. Foto: Burt Seeger

Marshi (SWE) med jockey Elione Chaves vandt let, endog med halvanden længde i det velbesatte 3-års Maidenløb over 1600 meter med 12 deltagere.

Frem til opløbssvinget gjorde Marshi intet væsen af sig og forblev liggende i den bageste del af det store felt. Ind på opløbet kom der andre boller på suppen. Fra at være næsten anonym skilte Marshi sig med ét ud fra flokken. Fra en position i det yderste spor kom Marshi med stormskridt og spurtede forbi den ene efter den anden for til sidst at nå sejrssikkert i mål. En stærk cocktail af fart og spænding!

Som 2-årig startede Marshi tre gange med en andenplads som bedste resultat. Hoppen er opdrættet i Sverige af Pernilla Nilsson og er efter Adaay (IRE) og har Match Point (FR) som mor og Verglas (GB) som morfar.

Vi kan se frem til at gense Marshi den 8. maj, hvor årets Mowerinaløb finder sted.

Jockey Elione Chaves på ryggen af Marshi (SWE) ved sejren, lørdag den 17. april 2021 på Klampenborg. Foto Burt Seeger
Jockey Elione Chaves på ryggen af Marshi (SWE) ved sejren, lørdag den 17. april 2021 på Klampenborg. Foto: Burt Seeger

Tears In Heaven i Maidenløb

Tears In Heaven, født 2018, med jockey Andreas Tapia Dalbak, på vej mod sin førse sejr, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021. Foto Burt Seeger
Tears In Heaven, født 2018, med jockey Andreas Tapia Dalbak, på vej mod sin førse sejr, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021. Foto: Burt Seeger

Stald Spitco’s Tears In Heaven overraskede mange, heriblandt spillerne med et odds på godt 20 gange pengene, ved at vinde Maidenløb over 1300 meter med ni deltagere, heraf en ’uovervindelig’ med et hcp på 77.

Svenske jockey Andreas Tapia Dalbak var betroet opgaven. Fra start kunne vi følge Tears In Heaven med helt fremme. Det billede ændrede sig ikke undervejs, bortset fra vild spænding om udfaldet på det sidste stykke, hvor Tears In Heaven var truet fra flere sider, blandt andet af løbets favorit. Så stort at se hoppen forsvare sin position til sidste spring og vinde løbet med hals.

Vinderinstinktet har Tears In Heaven ikke fra fremmede. Hun er fjerde afkom ud af Mowerina vinderen i 2010 Tears Go By. I øvrigt Bent Olsens første Mowerinasejr.

Tears Go By står som avlshoppe hos Berner Olsen og har bragt yderligere to afkom til verden i 2019 og 2020.

Faderen er den eftertragtede Al Shemali (GB), kendt for at avle tidlige vindere. Hingsten er ligeledes på lønningslisten hos Berner Olsen.

Jockey Andreas Tapia Dalbak ved sejren med Tears In Heaven, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021,
		flankeret af Tine Hansen, ejer, fra Stald Spitco og Mikkel Johansen. Foto Burt Seeger
Jockey Andreas Tapia Dalbak ved sejren med Tears In Heaven, Klampenborg, lørdag den 17. april 2021, flankeret af Tine Hansen, ejer, fra Stald Spitco og Mikkel Johansen. Foto: Burt Seeger

Klampenborg premiere - endelig på hjemlige himmelstrøg

Publ. 12-04-2021

På trods af Covid-19 og dens følgende afmatning, ser vi med forventningsfulde øjne frem til en ny sæson 2021. Klampenborg Galopbane har i dag offentliggjort årets første startliste til åbningsdagen lørdag den 17. april. Staldens heste, meldt til start, finder du under Ugens starter her på siden.

Hold øje med disse ejerfarver på lørdag

held og lykke til hesteejerne
Held og lykke til hesteejerne lørdag den 17. april 2021

Nyt look på hjemmesiden

Publ. 28-03-2021

Den gamle hjemmeside var blevet godt 10 år og trængte derfor til et nyt look. Vi fortsætter i samme spor med at skrive om staldens aktiviteter og nyheder. I sæsonen informerer vi om kommende starter og nævneværdige præstationer. Det gamle Staldvinduet er lukket og vi åbner for et nyt kapitel på hjemmesiden.

Ugens starter

Ugens starter har fået sin egen placering Ugens starter med link her fra Forsiden.

I den kommende tid kan der forekomme driftsforstyrrelser. Vi kiler på. Har vores læsere et og andet på hjerte, det være sig fotos og nyheder, modtager webmaster det gerne på squire@live.dk.