FRA BENT OLSENS LANGE KARRIERE

Publ. 14-05-2021

Bent Olsens stald indtager en førende plads blandt den skandinaviske trænerelite. Vejen hertil har ført ad mange veje. Her følger en introduktion til trænerens vej til toppen af galopsporten.

Aalborg

Bent Olsen er opvokset i Nordjylland og har altid været interesseret i heste. Han fik som helt ung i 1968 gennem Ålborg Væddeløbsbane amatørlicens som både rytter og træner. Hans første hest, Midsummer Hope, vandt over 20 løb og mange af løbene med Bent i sadlen. Bent ejede selv de fleste af de heste, han trænede.

Odense

I 1990 besluttede Bent at etablere sig som professionel træner. Virksomheden blev grundlagt på Fyns Væddeløbsbane, hvorfra Bent trænede i årene fra 1990-1993. I 1992 hjemtog stalden 49 sejre, hvilket var tæt på Danmarksrekord. Året efter, i 1993, vandt Bent sit første Jyllandsløb, med Almansour (USA).

Bent Olsens hjemmebane, 1993-1998, Jydsk Væddeløbsbane. Kilde danskhv.dk
Bent Olsens hjemmebane, 1993-1998, Jydsk Væddeløbsbane. Kilde danskhv.dk

Aarhus

I 1993 flyttede stalden til Jysk Væddeløbsbane i Aarhus. Her blev det til seks fine sæsoner, hvor Bent løb med trænerchampionatet i årene 1992 til 1997. Denne bane har altid haft en særlig plads i Bents hjerte, og han har derfor været en hyppig gæst på banen, ikke mindst på Jyllandsløbs-dagen, hvor stalden har fejret mange triumfer. Efter Almansour’s sejr i Jyllandsløbet i 1993 er føjet yderligere syv sejre i dette prestigefyldte løb, og successen understreges yderligere med hjemtagelse af trænerchampionatet på Jydsk Væddeløbsbane fra 2004-2013 samt i 2016.

Klampenborg

I 1999 bestemte Bent sig for at fortsætte trænerkarrieren i Klampenborg med stald på Hvidegården, hvor det blev til mange gode præstationer, her skal blot nævnes Tough Line, som vinder af Dansk Breeders Cup 2002, og samme år var Easy Boy en fin anden i Dansk Derby. I 2005 kom muligheden for at flytte til den nybyggede stald på selve Klampenborg Galopbane og et nyt og meget spændende kapitel i Bents liv tog sin begyndelse.

Hvidegården i Kongens Lyngby Foto: www.danskefilm.dk
Hvidegården i Kongens Lyngby Foto: www.danskefilm.dk

Fra den nye stald tog karrieren for alvor fart med mange triumfer i både ind- og udland, således er det frem til 2020 blevet til 27 klassiske sejre, 12 Listed sejre og fire sejre i Gr. 3 løb. Dertil kommer adskillige Klampenborg Championater i perioden 2007-2019, 12 landschampionater (2007-2008, 2010-2019) og titlen som den mest vindende Galoptræner i Skandinavien i 2019.

udsigt over Klampenborg Galopbane fra Bent Olsens stald. Dommertårnet i det fjerne er i dag delvis væk
Udsigt over Klampenborg Galopbane fra Bent Olsens stald. Dommertårnet i det fjerne er i dag delvis væk.

Find vej til stalden. Kun med adgang til træningsområdet efter aftale.

Bent Olsen anno 2021

Ved indgangen til sæson 2021 står ikke færre end 50 heste klar til at tage kampen op om igen at levere præstationer på højt niveau. Vi er forventningsfulde, ikke mindst fordi stalden ser sig selv som et team, hvor dygtigt personale og engagerede medhjælpere året rundt bidrager til at konkurrenceånden er alfa og omega, samt at dyrenes velfærd er i højsæde.

Destination Dubai

I sin vildeste fantasi havde Bent som ung aldrig drømt om, at karrieren skulle række så langt, som til at deltage i verdens største væddeløbsmeeting på Meydan Racecourse i Dubai. Første gang var i 2015/2016, og siden da er turen hver vinter gået til Dubai. At det er kommet så vidt, skyldes især loyale og hårdt satsende hesteejere, som har været villige til at tage chancer og investere store summer.

Familien Olsen

Hele familien Olsen er stærkt involveret i galopsporten.

Således er sønnen Rasmus Olsen, en af 90'ernes store jockeytalenter, i dag tilknyttet stalden som beslagsmed og med egen beslagsmedje.

Bents anden søn Mikkel Olsen driver et af landets største hestetransportfirmaer, med store opgaver i både ind- og udland.

Bents datter, Lea Olsen, er uddannet cand.scient.pol. fra Århus Universitet og sideløbende med en erhvervskarriere er hun i december 2020 startet som professionel træner på Jydsk Væddeløbsbane. En beslutning, som Lea har taget efter en endog meget glorværdig karriere som en af de mest vindende amatørjockeys i Skandinavien i nyere tid.