ARKIV - JANUAR 2021

Årets første start 2021 - uge 4

Publ. 26-01-2021

Vi kan nu publicere staldens første start i år. 3-årige Revolutme (IRE), ejet af Kirsten Grothe, skal ud mod seks konkurrenter i UAE 1000 Guineas (L) på torsdag den 28. januar med start kl. 17.50 dansk tid, og med startspor 5. Lokalt 20.50.

Revolutme har, inden den kom til stalden, startet otte gange i Irland, med en førsteplads og to tredjepladser som bedste resultat. Alle på distancen fra 1000 til 1400 meter og på græs. Løbet på Meydan er på 1600 meter og på dirt. Det skal blive spændende at se, hvor Revolume er i forhold til konkurrenterne, da vores heste som bekendt først kom til Dubai i midten af januar

Revolutme (IRE) vinder på Curragh 9 august 2020
Se Revolutme (IRE), forrest i grønt, vinde på Curragh 9. august 2020, løb 2. Kilde: YouTube.com

Meydan, torsdag den 28/1
løb løbstitel distance start hest
Racecard - Meydan
5 UAE 1000 Guineas (L) 1600 dt 17.50 - lokalt 20.50 Revolutme

Meritter i 2000 Guineas

Publ. 16-01-2021

På billedet ses vinderen af Dansk 2000 Guineas 2019, Prince Charming (SWE), med det eftertragtede æresdækken. Foto: Burt Seeger
Nogle af de mange højdepunkter i Bent Olsens karriere er sejrene i 2000 Guineas. På billedet ses vinderen af Dansk 2000 Guineas 2019, Prince Charming (SWE), med det eftertragtede æresdækken. Foto: Burt Seeger

Som bekendt har enhver klassisk sejr et stjernedrys over sig, og vi er selvsagt umådelige stolte over at indskrive en hel stribe af fantastiske heste i den fornemme protokol over vindere af Dansk og Norsk 2000 Guineas.

2000 Guineas er ligesom 1000 Guineas forbeholdt tre-årige heste og løbes på distancen 1600m. Vi har tidligere været i arkiverne og kigget på præstationer i 1000 Guineas (pdf fil), og det følges nu op af en gennemgang af staldens meritter i 2000 Guineas. Hidtil er det blevet til otte sejre i dette løb fordelt med fem i Danmark og tre i Norge. Vi har nedenfor valgt at præsentere dem i kronologisk rækkefølge. Læs artiklen Meritter i 2000 Guineas - (pdf).

Mod varmere himmelstrøg

Publ. 13-01-2021

I morgen tidlig, torsdag den 14. januar, står Learn By Heart, Red Cactus og Revolutme op til en hel anden verden med syv ugers ophold foran sig under varmere himmelstrøg med Dubai og Meydan Racecourse som midlertidig opholdsadresse.

Hvem ville ikke gerne se hestene på tæt hold, når de står op til en ny dag med dagtemperaturer på godt 20 grader. Learn By Heart og Red Cactus vil kvittere med genkendelsens glæde, mens Revolutme må tænkes at få lidt af et chok, da det er første gang den stifter bekendtskab med de breddegrader.

Ja, vi er stolte over at kunne fortælle, at hestene er undervejs med fly fra Kastrup i dag - natten mellem onsdag og torsdag. Og ønsker, at alt må gå vel under det lange ophold, og at hestene vil stortrives foruden at gøre det godt på Meydan Racecourse.

Fødselsdagsfejring

Publ. 04-01-2021

Alle heste har officielt fødselsdag den 1. januar. Og staldens årgange er ajourført. Billedet er fra garderhusarerne og dronningens besøg på Klampenborg Galopbane i anledning af Dansk Galops 150års jubilæum, sep. 2019. Foto Ole Henrik Sørensen
Alle heste har officielt fødselsdag den 1. januar. Og staldens årgange er ajourført. Billedet er fra garderhusarerne og dronningens besøg på Klampenborg Galopbane i anledning af Dansk Galops 150års jubilæum, sep. 2019. Foto: Ole Henrik Sørensen

Vi er nu kommet godt ind i det nye år og siger velkommen til 2021.

Det er vores håb, at alle hesteejere har det godt og kan se frem til en interessant og givende sæson, hvor vi igen kan mødes og nyde vores fælles passion.

Som bekendt har alle heste haft officiel fødselsdag den 1. januar 2021 og vi har derfor opdateret årgangene. Link til Heste i træning

Hestene lige nu

Mange af hestene i den nye årgang ankom allerede til stalden umiddelbart efter efterårets auktioner, andre er kommet til i de efterfølgende måneder. Det har betydet, at hovedparten har været rigtig godt i gang allerede inden årsskiftet. De cantrer og viser gode takter, og de milde temperaturer betyder, at træningsforholdene er optimale for forberedelserne til sæsonen 2021.

Optimisme

Som altid er vi fulde af optimisme, tillid og troen på, at den nye årgang bringer hesteejerne store øjeblikke, glædelige dage på banen og et godt samvær med os, og det helt særlige miljø, som Klampenborg Galopbane byder på. Men også udenfor hjemmebanen håber vi på store præstationer såvel i Sverige og Norge som i provinsen.

Festtøjet forbliver i skabet

Publ. 04-01-2021

Årets store prisfest, Hestesportens Galla 2020 lørdag den 16. januar, bliver uden slips og pailletter, idet de festlige rammer i Hermanns, Tivoli Friheden i Aarhus, bliver erstattet af et tv-show uden publikum, arrangeret af tv-kanalen Fast Track.

Samlet er der 21 kategorivindere i trav- og galopsporten, som skal hædres som Årets profil. Bent er nomineret i kategorien Årets træner sammen med Bettina Andersen og Brian Wilson.

Udsendelsen vil blive optaget i et studie, indrettet på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, med indslag fra sportens udøvere. Dertil live optagelser hos nogle af vinderne.

Vi kan se frem til et gensyn med store øjeblikke fra 2020 på de danske væddeløbsbaner, godt tilbagelænet i sofaen foran skærmen, og godt garderet mod covid-19.