Flot start på storløbssæsonen for de 2-årige

Publ. 25-07-2021

2-årige Orkanen Torkdahl, ejet af Ole Torkdahl og redet af Nicolaj Stott, sejrede i Stutteri Hjortebo Produce Stakes, det første storløb for 2-årige på Klampenborg. Stutteri Stork står bag hesten som opdrætter.  Foto Burt Seeger
2-årige Orkanen Torkdahl, ejet af Ole Torkdahl og redet af Nicolaj Stott, sejrede i Stutteri Hjortebo Produce Stakes, det første storløb for 2-årige på Klampenborg. Stutteri Stork står bag hesten som opdrætter. Foto: Burt Seeger

Stald Bent Olsen fik en drømmestart på storløbssæsonen for de 2-årige på Klampenborg, der blev indledt med Stutteri Hjortebo Produce Stakes lørdag den 24. juli, idet Ole Torkdahls Orkanen Torkdahl (DEN) løb med sejren i det prestigefyldte løb med en samlet præmiesum på 200.000 kr, heraf 100.000 til vinderen.

På dagen havde stalden også den glæde at se Stald KTAS’ 3-årige Noelle aflægge sin maidentitel i Novis løb over 2200 meter.

Orkanen Torkdahl afviste favoritterne

Det kom bag på rigtig mange, at Orkanen Torkdahl blev vinder af Stutteri Hjortebo Produce Stakes. Det var hestens første start og dermed et helt ubeskrevet blad. Flere af de ti konkurrenter hingsten var oppe imod havde udvist stærke præstationer forinden og dominerede naturligt nok i tipsrammen. Tilhængere af Orkanen Torkdahl blev af Totalisatoren belønnet med godt 23 gange pengene igen.

Jockey Carlos Lopez var betroet opgaven. Fra start var hesten med fremme og lå i front ind på opløbet på linje med flere af favoritterne. Det uvejr, som hestens navn antyder, brød løs på de sidste 600 meter, men Orkanen Torkdahl red hver gang stormen af og storfavoritterne måtte se sig slået til en anden- og en tredjeplads, mens en potentiel ny stjerne i stalden skar mållinjen med trekvart længde til forfølgerne.

Ole Torkdahl til højre i billedet, ejer af Orkanen Torkdahl, i vindercirklen på Klampenborg Galopbane, lørdag den 24. juli 2021. Foto Burt Seeger.
Ole Torkdahl til højre i billedet, ejer af Orkanen Torkdahl, i vindercirklen på Klampenborg Galopbane, lørdag den 24. juli 2021. Foto Burt Seeger.

Førstepræmien var på 100.000 kr. Dertil ærespræmie til vindende hests ejer, Ole Torkdahl, og vindende hests opdrætter, Stutteri Stork, begge udsat af Dansk Galop. Det er interessant at vide, at løbet er udskrevet for danskopdrættede heste og efter hopper, som er bedækket i Danmark. Orkanen Torkdahl er ud af Darasi og har Appel Au Maitre som far.

Tillykke til Ole Torkdahl med en velfortjent sejr til 2-årige Orkanen Torkdahl i prestigeløbet Stutteri Hjortebo Produce Stakes, lørdag den 24. juli 2021.  Foto: Ole Henrik Sørensen
Tillykke til Ole Torkdahl med en velfortjent sejr til 2-årige Orkanen Torkdahl i prestigeløbet Stutteri Hjortebo Produce Stakes, lørdag den 24. juli 2021. Foto: Ole Henrik Sørensen

Maidensejr til 3-årige Noelle

Stald KTAS’ 3-årige Noelle (til højre i billedet) aflægger sin maidentitel på Klampenborg Galopbane den 24. juli 2021.  Jockey Nocolaj Stott fører hesten til sejr blandt otte konkurrenter. Foto: Burt Seeger.
Stald KTAS’ 3-årige Noelle (til højre i billedet) aflægger sin maidentitel på Klampenborg Galopbane den 24. juli 2021. Jockey Nocolaj Stott fører hesten til sejr blandt otte konkurrenter.Foto: Burt Seeger.

I sit tiende forsøg lykkedes det for Noelle at aflægge sin maidentitel i Novis løb over 2200 meter med otte deltagere. Jockey Nicolaj Stott var mester for ridtet. Afgørelsen faldt i sidste spring til fordel for Noelle. Førstepræmien var på 16.000 kr og spillerne blev belønnet med godt 16 gange pengene igen.

Noelle er efter Wilshire Boulevard (IRE) og ud af Rivers Run (IRE) med High Chaparral (IRE) som morfar. Opdrættet af Cat Racing.

Forventningerne til den smukke hests præstationer har altid været høje. Med dagens gode resultat kan vi glæde os til igen at se Noelle på græsset, som efter sejren har fået tildelt 6 kilo hcp og nu er oppe på 76.

Per Christensen fra Stald KTAS tager imod Noelle og jockey Nicolaj Stott i vindercirklen lørdag den 24. juli på Klampenborg Galopbane. Foto Burt Seeger.
Per Christensen fra Stald KTAS tager imod Noelle og jockey Nicolaj Stott i vindercirklen lørdag den 24. juli på Klampenborg Galopbane. Foto Burt Seeger.

Nem opgave for Nascetta (IRE)

Publ. 05-07-2021

Nascetta (IRE) med jockey Elione Chaves vinder stort i et 1800 meter hoppeløb på Klampenborg Galopbane, lørdag den 3. juli 2021. Foto Burt Seeger
Nascetta (IRE) med jockey Elione Chaves vinder stort i et 1800 meter hoppeløb på Klampenborg Galopbane, lørdag den 3. juli 2021. Foto: Burt Seeger

4-årige Nascetta (IRE), redet af jockey Elione Chaves, var storfavorit til at vinde et 1800 meter langt løb på Klampenborg, lørdag den 3. juli, udskrevet for hopper. Løbet var døbt I røg og damp for Danmark - naturligvis til ære for de danske fodbolddrenge, som samme aften kæmpede sig til en semifinaleplads på Wimbley onsdag den 7. juli.

Kun seks heste deltog. De fulgtes pænt samlet frem til opløbssvinget, men da Nascetta først blev bedt om at sætte farten op, kunne de øvrige ikke følge trop. Cirka 150 meter før målstregen var Elione Chaves så sikker på, at sejren var i hus, at han kunne sætte hænderne ned og pakke pisken sammen. Sejren indbragte 32.000 kr i præmiesum. Nascetta er efter Dubawi, en af verdens førende avlshingste og er ejet af Lone Kaj-Nielsen.