Arkiv april 2023

Nyt blod!!

Publ.

Bent var på plads ved Goffs UK Breeze Up Sale 24-25 april 2023 i Doncaster, hvor det blev til hammerslag på fire individer – alle hingste. Tre af disse er, udover at være E.B.F. & B.C. Nominated, også meldt i The Swedish Derby and Oaks Series 2024.

Dyreste indkøb var Lot 136, en fuks hingst efter Night Of Thunder (IRE) / Dubawi (IRE) og ud af Anthem Alexander (IRE) - en Starspangledbanner (AUS) hoppe. Hingsten blev erhvervet af Lone Kaj-Nielsen for £130.000.

Hingst født 2021, Lot 136, efter Night Of Thunder (IRE), erhvervet af 
	Lone Kaj-Nielsen, Goffs Breeze-up Sale, april 2023.
Hingst født 2021, Lot 136, efter Night Of Thunder (IRE), erhvervet af Lone Kaj-Nielsen for 130.000 engelske pund, Goffs Breeze-up Sale, april 2023. Foto: Goffs

Men også Frank Hansen og Steen Douglas Bruun investerede betydeligt, idet de sidst på dagen fik hammerslag på Lot 207, en brun hingst efter Ten Sovereigns (IRE) / No Nay Never (USA) og ud af Joyce Compton (IRE) / Tamayuz (GB). De erhvervede hingsten for £60.000.

Hingst født 2021 efter Ten Sovereigns (IRE), Lot 207,
	erhvervet af Frank Hansen og Steen Douglas Bruun for 60.000 engelske pund på Goffs Breeze-up Sale, april 2023. Foto Goffs
Hingst født 2021 efter Ten Sovereigns (IRE), Lot 207, erhvervet af Frank Hansen og Steen Douglas Bruun for 60.000 engelske pund på Goffs Breeze-up Sale, april 2023. Foto: Goffs

Desuden købte Bent Lot 52 og Lot 173 – begge til £8.000, hvilket svarer til ca. 67.500 kr. stykket.

Hingst, født 2021 efter Cotai Glory (Exceed And Excel), 
	lot 52, købt af Bent Olsen. Foto Goffs.
Hingst, født 2021 efter Cotai Glory (GB) / Exceed And Excel (AUS), lot 52, købt af Bent Olsen. Foto: Goffs

Hingst, født 2021 efter Advertise (Showcasing), lot 173, købt
	af Bent Olsen. Foto Goffs
Hingst, født 2021 efter Advertise (GB) / Showcasing (GB), lot 173, købt af Bent Olsen. Foto: Goffs

Flot gået af Irish Hope (IRE)

Publ

Irish Hope (IRE) i duel med Ayani (gb) på Jägersro, søndag den 23. april, 2023. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp
Irish Hope (IRE) i duel med Ayani (gb) på Jägersro, søndag den 23. april, 2023. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Lone Kaj’s 3-årige Irish Hope (IRE), købt på Dubai Breeze-up auction 2022, var så tæt på sejren som tænkes kan, da hingsten i dag konkurrerede med syv modstandere i Maidenløb over 1600 meter på Jägersro Galoppbane.

Irish Hope var ude i sit tredje løb og med jockey Carlos Lopez på ryggen. De to tidligere løb i 2022 var på græs på Klampenborg.

Da startlågerne gik op var Irish Hope i front og her forblev hingsten helt frem til de sidste spring over målstregen, hvor den forinden gennem opløbet duellerede med storfavoritten Ayani (gb), som til sidst fik overtaget.

Baneforholdene på Jägersro var til den grumme side med pløre hele vejen rundt efter adskillige timers regn. Det kunne næppe være til fordel for Irish Hope. En super hest, som er efter Kingman (GB) og ud af Snowy Winter (USA) med Elusive Quality (USA) som morfar.

Maidensejr til 3-årige King Of (IRE)

Publ.

3-årige King Of (IRE) aflægger sin maidentitel, Jägersro, 16. april 2023. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp
3-årige King Of (IRE) aflægger sin maidentitel, Jägersro, 16. april 2023. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Efter en fin sæsonstart på Klampenborg lørdag den 15 april, rettede vi næste dag blikket mod Jägersro med sæsonpremiere. Her var to af staldens heste meldt i aktion. 4-årige Geoffrey (GB) opnåede en 3. plads, mens King Of (IRE) aflagde sin maidentitel i et 1200 meter maidenløb.

King Of blev redet af Carlos Lopez i et felt med syv deltagere. På forhånd var King Of udråbt som favorit. Det kom til at holde stik, selv om nærmeste forfølgere op mod målstregen kom faretruende tæt på. Førstepræmien var på 25.073 danske kroner.

King Of er ejet af Oluf I Jensens Gaard A/S, opdrættet af Shane & Carmel Lawlor, Willow Park. Hingsten blev købt på Goffs november 2021 til en pris af 46.000 euro.

Frank Hansen i vindercirklen med King Of, Jägersro 16. april 2023. Foto Stefan Olsson, Svensk Galopp
Frank Hansen i vindercirklen med King Of, Jägersro 16. april 2023. Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Stalden på åbningsdag 2023

Publ.

Stald Bent Olsen kom hjem med to sejre, to gode andenpladser og seks øvrige placeringer på sæsonens første løbsdag på Klampenborg, lørdag den 15. april. Omsat i penge blev det til 77.750 kr.

Baneunderlaget blev målt til den bløde side (4,4), hvilket undervejs afstedkom store huller i banen og skabte ulige konkurrencevilkår. Sådan er det i galopsporten, og skal indregnes blandt alle de øvrige parametre, når man blandt andet vil se på staldformen.

Debutanter med krummer i

3-årige Angel Field (IRE) imponerer med en debutsejr på Klampenborg Galopbane, lørdag den 15. april 2023. Foto Burt Seeger
3-årige Angel Field (IRE) imponerer med en debutsejr på Klampenborg Galopbane, lørdag den 15. april 2023. Foto: Foto Burt Seeger

To af staldens 3-årige, Angel Field (IRE) og Match Me (SWE), imponerede i Maidenløb over 1300 meter med syv deltagere. Begge heste var ubeskrevne blade indtil de passerede målstregen som henholdsvis første og anden i en dobbel til stalden.

Angel Field (IRE), ejet af L.T. Racing og Slangerupgaard, blev redet af Elione Chaves. Allerede ved opløbssvinget smagte det af sejr, idet Angel Field her gik stærkt frem ind på lige bane for efterfølgende at afslutte med en imponerende debutsejr på fem længder. Hesten er efter Harry Angel og ud af Gracefield med Storm Cat som morfar.

Match Me (SWE), ejet af SVD A/S, gjorde sig stærkt bemærket på de sidste par hundrede meter, hvor hesten fra en plads blandt de bageste formåede at kæmpe sig frem til en andenplads. Hesten er efter Swipe og ud af Match Point med Verglas som morfar.


Ejer Lulu Tøpholm fra L.T. Racing deler Angel Field med Slangerupgaard. Foto Ole Henrik Sørensen
Ejer Lulu Tøpholm fra L.T. Racing deler Angel Field med Slangerupgaard. Foto: Ole Henrik Sørensen

Misszou (GB) med ny sejr

Misszou (GB) var bedst blandt otte deltagere over 1400 meter, lørdag den 15. april 2023. Foto Burt Seeger
Misszou (GB) var bedst blandt otte deltagere over 1400 meter, lørdag den 15. april 2023. Foto: Burt Seeger

3-årige Misszou (GB), ejet af Cowins Springer Racing, var ude i sit femte løb, denne gang i et Handicap Klasse 4 løb over 1400 meter med otte deltagere. Hesten blev redet af Elione Chaves og vandt ganske let.

Hoppen var med fremme hele vejen og afviste undervejs ethvert angreb. Kort før målstregen sejler Mizzzou væk fra de øvrige og bliver noteret for en sejr på fire længder.

Bent erhvervede hesten på en breeze-up auktion i Goresbridge i maj måned 2022. En måned senere prøvede den for første gang kræfter med grønsværen og kom ind som anden. Nu knap et år senere er den noteret for to sejre og en andenplads i fem løb. Hoppen er efter Zoustar og ud af Natural med Kodiac som morfar.

Susanne Springer og Steen Douglas Bruun kan glæde sig over ny sejr til Misszou, lørdag den 15. april. 2023. foto Burt Seeger
Susanne Springer og Steen Douglas Bruun kan glæde sig over ny sejr til Misszou, lørdag den 15. april. 2023. Foto: Burt Seeger

Bølgehav af publikummer

Klampenborg Galopbane kunne glæde sig over et rekordstort antal publikummer på årets første løbsdag, lørdag den 15. april, 2023. foto ole henrik sørensen
Klampenborg Galopbane kunne glæde sig over et rekordstort antal publikummer på årets første løbsdag, lørdag den 15. april, 2023 Foto: Ole Henrik Sørensen

Så er vi i gang ...

Publ.

Sæsonens første startliste for Klampenborg ligger klar. Som altid er den at finde under menupunktet Ugens starter

Stalden lægger stort ud med 15 heste, fordelt på syv løb, på præmiedagen på Klampenborg lørdag den 15. april. Det er altid spændende at følge formen de første løbsdage, og vi ønsker som altid alle deltagere 'good luck'.

Vi følger op med startliste til Jägersro, der har sæsonpræmiere søndag den 16/4.

Stor tilslutning

Publ. 02-04-2023

Stemningsbillede fra Staldrundgang 2023 hos Bent Olsen, Klampenborg. Foto burt seeger
Stemningsbillede fra Staldrundgang 2023 hos Bent Olsen, Klampenborg. Foto: Burt Seeger

Det ene flotte individ efter det andet blev trukket ud af stalden, da KHEF afholdt den traditionsrige Staldrundgang lørdag den 1. april 2023. Mange var mødt op og der var god stemning trods det noget kolde og friske vejr.

Bent præsenterede på vanlig vis med hestenavne og afstamning, og de fremmødte kunne læske sig med øl, vin og vand. Vi takker endnu engang for et godt arrangement og glæder os til vi skal se hestene på banen - de første allerede på Klampenborg lørdag den 15. april kl. 12.30.

Fotografen Burt Seeger har taget en masse dejlige billeder, som Filip Zwicky har gjort synlige på Galopsport.dk