Arkiv - december 2023

Heste, født 2022, på hjemmesiden

Publ.

Heste, født 2022, i Stald Bent Olsens stald, december 2023
Heste, født 2022, i Bent Olsens stald, december 2023.Se årgang 2022

Om årgang 2022

Allerede når en løbssæson begiver sig ind i efterårsmånederne, er Stald Bent Olsen i fuld gang med at forberede den kommende sæson, og det er derfor nu muligt at danne sig et billede over staldens potentiale af heste født 2022. Se årgang 2022 . Flere 2-åringer kan komme til i løbet af den kommende tid, men foreløbig kan vi glæde os over 16 nye ’baby’ heste i stalden.

Få af hestene er p.t. navnløse, men vil blive opdateret, så snart godkendt navn foreligger. Ligeledes vil fotos, af de enkelte 2-åringer som mangler, blive synlige, når fotografen har været forbi. Her skal vi imidlertid komme med en opfordring til hesteejere og andre, som måtte have fotos. Vi tager imod disse med kyshånd, da vi jo alle er interesserede i, at staldens heste tager sig bedst muligt ud. Send venligst fotos til web-master på squire@live.dk.

Lidt om antal

Blandt de 16 kommende 2-åringer finder vi syv hopper, otte hingste og en enkelt vallak. Blandt hestene gemmer der sig en fransk opdrættet hoppe efter Frankel (GB) og en irsk opdrættet hingst efter Arizona (IRE). Der er desuden registreret otte dansk opdrættede åringer, og med henblik på de ’lukkede løb’ for skandinavisk fødte kan disse yderligere suppleres med seks svensk opdrættede heste.

Nørder vi lidt videre med beskelerne, er der afkom efter hele 12 forskellige hingste. Tre hopper efter Moohaajim (IRE), én hoppe og én vallak har Rock Of Gibraltar (IRE) som far, og to hingste er efter Al Shemali (GB). De ni resterende åringer har hver deres far. Bemærkelsesværdig er det, at ingen afkom er efter Appel Au Maitre (FR), som endnu engang topper den danske beskelerliste, og som gennem en årrække har været repræsenteret i vores stald.

Store øjeblikke 2023

Publ.

Med aflysning af løbene på Jägersro, søndag den 26/11 er sæson 2023 endegyldig slut for vores heste, og vi kan således se tilbage på en ganske god sæson, som resulterede i 34 sejre, 36 andenpladser, 42 tredjepladser, samt yderligere en række gode placeringer. Stalden indløb i alt 3.799.707 DKK til vores hesteejere.

Sæsonen har selvsagt budt på mange gode oplevelser - her skal blot nævnes nogle få af de store øjeblikke, og som så ofte nævnt er klassiske sejre noget helt specielt - i 2023 opnåede vi hele to af slagsen.

Første bemærkelsesværdige sejr kom 11. juni, da L.T. Racing & Slangerupgaard’s Angel Field (IRE) efter Harry Angel og ud af Gracefield (USA) / Storm Cat (USA) vandt Svenskt 1000 Guineas på Bro Park. Og blot 13 dage efter så vi SVD A/S’s Nuevo Estrella (IRE) efter Kodiac (GB) og ud af Hedaaya (IRE) / Indian Ridge (IRE) gøre hende kunsten efter i Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll den 24. juni.

Disse to fine sejre lægger til rækken af adskillige tidligere sejre i 3-åringernes prestigefulde ’klassikere’ – se Highlights.

to af årets klassiske højdepunkter med sejre i Svensk 1000 Guineas og Norsk 2000 Guineas.
To af årets klassiske højdepunkter med sejre i Svensk 1000 Guineas og Norsk 2000 Guineas.

Men også 2-års holdet har præsteret på imponerende vis, hvor forskellige heste satte sig på tre af de store skandinaviske 2-årsløb. Ingelige & Tony Saunder’s Kis (DEN), efter Moohaajim (IRE) og ud af Koo Koo Sint (DEN) / Mount Nielson (GB), sejrede først i Produce Stakes på Klampenborg den 22. juli og senere i Breeders Trophy Juvenile på Bro Park den 9. september.

Lone Kaj-Nielsen’s Troja (USA), efter Hard Spun (USA) og ud af Moyne Abbey (USA) / Charismatic (USA), hjemtog den 13. september sejren i Stig Holms Pokal på Jägersro.

Også FH Ejendommen Køge A/S’s King Of Ten (IRE), efter Ten Soveraigns (IRE) og ud af Joyse Compton (IRE) / Tamayuz (GB), gjorde sig bemærket ved på Bro Park at vinde Svealandlöpning den 17. september.

Og den 29. september kunne vi på Klampenborg glæde os over Lone Kaj-Nielsen’s Brigadier (DEN), efter Moohaajim (IRE) og ud af Queens (SWE) / Philomatheia (USA), nedkæmpe modstanderne med syv længder i Dansk Galops Auktionsløb.

Store præstationer af staldens 2-årige, årgang 2021.
Store præstationer af staldens 2-årige, årgang 2021.