Arkiv - januar 2023

Så er det tid til at kigge fremad…

24-01-2023

Allerede når en galopsæson går på held, er Stald Bent Olsen i fuld gang med at forberede den kommende sæson, således også i efteråret 2022.

Bent handlede flittigt på Scandinavian Open Yearling Sale i september 2022 – men dette kunne naturligvis ikke lade sig gøre uden en række velvillige og investeringslystne hesteejere. Det takker vi for.

Derfor er det nu muligt at danne sig et overblik over staldens potentiale af heste født i 2021. Se her Årgang 2021. Flere 2-åringer kan komme til i løbet af sæson 2023, men foreløbig kan vi glæde os over forventning om 11 nye årgang-2021 heste i stalden.

Udsnit af heste, født 2021, i træning hos Bent Olsen. Link til årgang 2021
Udsnit af heste, født 2021, i træning hos Bent Olsen. Link til årgang 2021 Foto: screenprint fra bent-olsen.dk

Nogle heste er endnu navnløse, men vil blive opdateret, når der foreligger et godkendt navn. Fotos af de fleste 2-åringer er på plads, men enkelte mangler.

Her skal vi komme med en opfordring til hesteejere og andre, som måtte have fotos, som de hellere ser på hestens egen hjemmeside – vi tager imod disse med kyshånd, da vi jo alle er interesserede i, at staldens heste tager sig bedst muligt ud.
Send venligst fotos til squire@live.dk

Lidt om antal

Til forskel fra mange tidligere sæsoner er alle de nuværende 2-åringer skandinavisk opdrættet, idet ni har dansk opdrætterstatus og to kommer fra svenske stutterier. Således er stalden godt rustet med henblik på de ”lukkede løb” for skandinavisk fødte heste.

Hvad der yderligere er bemærkelsesværdigt for årgangen er, at der kun befinder sig to hingste blandt babyerne - resten er hopper. Bent har en opfattelse af, at de skandinavisk opdrættede hopper de senere år har vist en opadgående formkurve, idet de kan gøre sig gældende i mange af de prestigefyldte løb – ja, endog vinde Derby.

Det bliver derfor interessant at se, om staldens hopper i de kommende år kan hjemtage trofæer.

Hestesportens Galla 2022

Publ. 15-01-2023

Hestens Sportsgalla 2022. Foto Martin Timm Holmstav
Hestens Sportsgalla 2022. Foto: Martin Timm Holmstav

Fredag den 6. januar 2023 blev sløret løftet for nomineringer til Hestesportens Galla 2022. Fejringen finder sted på Hermanns Tivoli Friheden lørdag den 4. februar 2023.

Mere info og køb af billet

Vores stald er nomineret i følgende kategorier:
Årets ældre hest Nascetta (SWE)
Årets professionelle træner Bent Olsen